Nove mere kriznog štaba: Sve se zatvara do ponedeljka, osim prehrane, apoteka, pumpi

16/03/2021

Sve se zatvara do ponedeljka, osim prehrane, apoteka, pumpi

BEOGRAD, 16. marta (Tanjug) – Od večeras do ponedeljka u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, saopštila je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba.

“Krizni štab je doneo odluku da se pooštre mere, od večeras do ponedeljka u Srbiji će režim rada i žvota biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi”, rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je rekla da neće biti uveden policijski čas, niti potpuna zabrana kretanja.

Premijerka je dodala da će mere važiti pet dana, iako je medicinski deo Kriznog štaba tražio da budu 14 dana.

“Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo videli da brojevi novozaraženih stagniraju, i ovo je pre svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima”, rekla je Brnabić.

U ponedeljak će se videti šta dalje, to će zavisiti od svih nas, rekla je Brnabić i apelovala na maksimalnu disciplinu, razumevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu dana.

“Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mera, pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će se vlada truditi da radi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje, na dodatnom testiranju na granicama, kako bi se i tu pojačala kontrola.

“I danas ćemo, tokom dana, razgovarati sa onima koji su u privredi posebno ugroženi ovim merama – dodatni razgovori sa ugostiteljima, ali i sa muzičarima, fotografima, svima koji izuzetno trpe zbog mera, koje su neophodne da bi se zaštitilo zdravlje”, rekla je Brnabić.

Prenela je da je juče imala dva sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u vezi sa merama, njihovim uticajem na privredu, ali i na ljude, pre svega mlade, koji u tom smislu, najviše trpe i osećaju psihološki da im prolazi mladost u kovid režimu.

Razgovarali su, takođe, i sa ministrom finansija oko dodatnih mera podrške ugostiteljima, muzičarima, vlasnicima bioskopima.

“Ne mogu ništa da obećam osim da ćemo se truditi da svima njima koliko god je moguće pomognemo da prežive sve ovo i na kraju krajeva da izademo iz ovoga kao pobednici”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da se očekuje da masovna vakcinacija počne da daje ozbiljne rezultate i da brojevi počnu da stagniraju.

Zato je apelovala još jednom na sve građane da se vakcinišu.

“Nećemo moći da proglasimo pobedu dok čitava zemljina kugla ne stekne kolektivni imunitet, ali mi pokušavamo da nađemo najbolji odgovor na krizu”, rekla je Brnabić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih OPOVO, 18. jul 2022 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu kod 226 osoba test je bio pozitivan na koronavirus. U Pančevu je bilo 111 pozitivnih, u Vršcu 50, Kovinu 28, Beloj...

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih Pančevo, 13. Jul 2022Prema novim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu u utorak 92 osobe su bile pozitivne na koronavirus. U Pančevu su 43 osobe pozitivne, u Vršcu 19, Kovinu 8, Plandištu 8, Opovu...

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan Opovo, 6. April 2022U poslednja 24 sata u Južnom Banatu je registrovano 55 slučajeva koronavirusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Pančevu su od poslednjeg preseka registrovana 22 obolela, dok ostale...

najnovije

najčitanije