16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama: OPOVAČKA GALERIJA U NARANDŽASTIM BOJAMA

25/11/2020

OPOVAČKA GALERIJA U NARANDŽASTIM BOJAMA

Opovo, 25. novembar 2020;

U sklopu obeležavanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Opština Opovo se  simboličnim gestom, uključivanjem narandžaste rasvete koja noću osvetljava Galeriju „Jovan Popović“ priključila nacionalnoj kampanji.

Republika Srbija i ove godine učestvuje u globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra međunarodnim danom ljudskih prava.

Galerija “Jovan Popović” osvetljena narandžastom bojom

Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, kao i u Srbiji, a znamenitosti u gradovima su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Već nekoliko godina, u okviru ove kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti uključujući piramide u Egiptu, Empire State Building, sediše Ujedinjenih nacija u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i objekti u našem glavnom gradu i brojnim gradovima širom Srbije.

Nasilje nad ženama i devojčicama je ogroman društveni problem i samo zajedničkim delovanjem možemo stati na put toj pošasti, kaže se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije