KUD Sveti Nikola Sakule: MALO DRUŠTVO SA REPREZENTATIVNIM REZULTATIMA

02/11/2020

MALO DRUŠTVO SA REPREZENTATIVNIM REZULTATIMA

Sakule, 2. novembar 2020;

Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ iz Sakula sve više privlači pažnju svojim nastupima, a pre svega kvalitetnim radom sa decom i uslovima koje su obezbedili za svoj folklorni ansambl. Na lokalu su nam poznati kao redovni učesnici na dečjem folklornom festivalu „Đurđevak“ u Opovu i prazniku za Dan Sakula, ali isto tako beleže brojne nastupe na raznim koncertima i festivalima van Opštine Opovo.

Renovirane prostorije nedavno su posetili predstavnici lokalne samouprave, kojom prilikom je predsednik KUD „Sveti Nikola“ Miodrag Živak upoznao predsednika opštine Miloša Markova i njegove saradnike sa aktivnostima društva i uslovima u kojima rade.

Izuzetno funkcionalne i dobro opremljene prostorije za vežbanje, svlačionice i kupatila izazvale su sve pohvale prisutnih, a to je rezultat, kako volonterizma i donacija, lokalnih firmi i roditelja dece, tako i podrške lokalne samouprave i Mesne zajednice Sakule.

„Zaista sam impresioniran viđenim i drago mi je što Sakule ima ovako napredno i dobro organizovano folklorno društvo koje ćemo svakako podržavati i u budućnosti“, izjavio je nakon posete predsednik opštine Miloš Markov.

Renoviranje i adaptacija novih prostorija sprovode se u poslednjih četiri godine. U pitanju je bio devastiran prostor bez struje sa betonskim podom, koji je vrlo brzo postao reprezentativan.  

„Uz pomoć mesne zajednice odrađeno je krečenje, farbanje i uvedena struja, elektro radove i rasvetu izveo je volonterski Budislav Šaran, laminat za pod je donirala Mlekara Maestro, dok su ogledala donacija članova društva i roditelja dece, a to su Zoran Bukur, Darko Reljin, Nemanja Ikonov, Vojkan Prvulj i Dušan Kravar. U narednom periodu planiramo da postavimo laminat i u svlačionicama“, rekao je za Glas Opova predsednik društva Živak

Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ neformalno postoji šest godina, a od pre dve godine je i zvanično registrovano. U okviru ansambla radi orkestar, tri grupe (početna, srednja i izvođači), a koreograf je Mladen Pavlović sa zamenicima Jasnom Stanojev i Sandrom Kosanić.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije