Završna konferencija EU projekta: OKONČAN PROJEKAT „KORAK DALJE U SOCIJALNOJ INKLUZIJI ROMA U OPŠTINI OPOVO“

29/10/2020

OKONČAN PROJEKAT „KORAK DALJE U SOCIJALNOJ INKLUZIJI ROMA U OPŠTINI OPOVO“

Opovo, 29. oktobar 2020
Projekat „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“, koji finansira Evropska unija, sufinansira AP Vojvodina, a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO), završava se 03.11.2020. nakon što je sa 12 produžen na 14 meseci trajanja zbog otežavajućih okolnosti usled pandemije COVID-19. Zbog restriktivnih mera koje se odnose na okupljanja, finalna konferencija projekta je održana u dva termina, 28. i 29.10.2020.

Prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Opovo, Miloš Markov, koji je rekao da je ovo još jedan uspešno sproveden projekat, i pored toga što su projekti za EU fondove komplikovani za realizaciju i administraciju, ali da se lokalna samouprava u saradnji sa civilnim sektorom uspešno nosi sa ovim izazovima. Takođe, podsetio je da je ovo drugi po redu realizovan EU projekat koji je bio namenjen istoj ciljnoj grupi. Predsednik je naglasio da će se nastaviti sa podsticanjem ovakavog tipa projekata, kao i da će fokus u narednima biti i na ostalim kategorijama ranjivih društvenih grupa.

Uticaj i rezultate projekta predstavila je menadžerka projekta, Ivana Obradović, ispred partnerske organizacije „Siguran život“. Ona je ukazala na konkretne rezultate poput održanog kursa kompjutera za mlade Rome, zapošljavanja romskih žena iz ranjivih kategorija, nabavke pećnice za socijalnog partnera fabriku „Piramida Experta“ i laptopa za dalji rad sa mladima, ali i na one koji će tek u narednom periodu doneti očigledniji benefit – podizanje svesti građana o suživotu u toleranciji, motivacija mladih za aktivno traženje posla i sticanje novih znanja i veština, podrška ženama da steknu nezavisiji položaj u porodici i zajednici kao i na ostale srodne teme koje su otvorene među građanima kako bi doprinele dugoročnom pozitivnom efektu u našoj sredini.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije