Bezbednost saobraćaja: MONTIRANJE PRINUDNIH USPORIVAČA BRZINE (VIDEO)

02/10/2020

MONTIRANJE PRINUDNIH USPORIVAČA BRZINE

Opovo, 2. oktobar 2020;

Nakon obeležavanja horizontalne saobraćajne signalizacije, projekat iz oblasti bezbednosti saobraćaja na teritoriji Opštine Opovo nastavlja se montažom prinudnih usporivača brzine, takozvanih ležećih policajaca.

Radnici JP „Mladost“ Opovo uradili su sanaciju već postojećeg usporivača brzine u ulici Maksima Gorkog i nastavili sa radovima u ulici Ive Lole Ribara, gde su uklonjeni stari, neadekvatni betonski i postavljaju se standardni, gumeni – montažni usporivači brzine.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, opštinski većnik Igor Vujić, zamenik predsednika Skupštine Dragan Ugrinov i direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković, koji su tim povodom razgovarali sa građanima iz ove ulice.

Predsednik opštine Miloš Markov istakao je potrebu postavljanja usporivača brzine i u sporednim ulicama kako bi se povećala bezbednost saobraćaja i bezbednost građana.

„Ive Lole Ribara je jedna od najdužih ulica u Opovu i veoma je frekventna zbog čega su i ranije postavljeni usporivači brzine koji su bili neuslovni, bez saobraćajne signalizacije, neadekvatnih gabarita pa je dolazilo i do oštećenja vozila, tako da smo rešili da da ih zamenimo i postavimo standardne sa pratećom signalizacijom i na taj način obezbedimo bezbednost i građana i dece.

Prisutni građani, kao i oni koji su prolazili tokom realizacije radova podržali su montiranje usporivača brzine, kao i zamenu starih koji su zbog svojih proporcija bili neadekvatni. Kako kažu. Ovo je najduža ulica u Opovu gde nesavesni vozači često voze neprilagođenom brzinom i ugrožavaju, posebno bezbednost dece.

Projekat će se nastaviti i u drugim ulicama i opštinskim naseljima po određivanju prioriteta. Radovi se finansiraju sa pozicije „javni red i bezbednost“ po programu od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje. U sklopu projekta sprovedna je nabavka 26 metara prinudnih usporivača brzine, 14 stubova i 28 saobraćajnih znakova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije