PASTA ALLA ARRABIATA
Priprema:
Povće oprati dobro i iseći na sitnije kockice, paradajz i pečurke na četvrtine četvrtine. Makarone skuvati u kljičaloj vodi. Paradajz pelat iseći na sitnije kockice, obavezno sačuvati tečnost. Povrće dinstati na maslinovom ulju oko 5min, zatim dodati pelat i nastaviti dok ne proključa, dodati začine i ljutu papričicu. U sos dodati makarone (oko 80% kuvane) i nastavite sa kuvanjem oko 2min, dok ne upiju sokove. Pastu servirati toplu, kao predjelo ili glavno jelo pogotovo u letnjim danima, uz čašu belog La corte Antica vina.

Namirnice:
100g tikvice
100g patlidžana
100g paprike babure
60g čeri paradajza
100g pečurka
200g paradajz pelata
200g kuvanih makarona
20 ljute paprike (po ukusu)
Peršunovog lišća
So
Biber