Vlada Srbije:OGRANIČEN RAD KLUBOVA U BEOGRADU,OBAVEZNO NOŠENJE MASKI…

03/07/2020

OGRANIČEN RAD KLUBOVA U BEOGRADU,OBAVEZNO NOŠENJE MASKI…

BEOGRAD, 3. jula (Tanjug) –
Vlada Srbije donela je danas, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, nove mere za Beograd u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana, koje će važiti do 18. jula.

Mere predviđaju da se u Beogradu ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula, navodi se u saopštenju vlade.

Vlada Srbije je ponovo apelovala na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Dodaje se da će Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviti da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg

Vremenske prilike: Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg

Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg Srbija, 8. decembar 2022 Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a više padavina se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno...

Najava manifestacija: Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra

Najava manifestacija: Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra

Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra OPOVO, .. decembar 2022 – Dve, sada već tradicionalne manifestacije koje organizuje ONB Opovo (Kulturni centar Opovo), Novogodišnja teglica i Novogodišnji bazar (vašar) biće održane u subotu, 24. decembra. Novogodišnja teglica...

Republički hidrometeorološki zavod: Vetar u slabljenju

Republički hidrometeorološki zavod: Vetar u slabljenju

Vetar u slabljenju Srbija, 5. decembar  2022 Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, još ujutru sa udarima olujne jačine preko 17 metara u sekundi, na jugu Banata i sa udarima preko...

najnovije

najčitanije