Atletika: PRVENSTVO SRBIJE ZA MLAĐE PIONIRE REZULTATI

image_pdfimage_print

PRVENSTVO SRBIJE ZA MLAĐE PIONIRE REZULTATI

Opovo, 24. jun 2020;

Sremska Mitrovica je 21. juna bila domaćin prvenstva Srbije za mlađe pionire,na kome je nastupilo 43 kluba i više stotina atletičara. Pljuštalo je od ličnih rekorda Spartakovih atletičara na ovom takmičenju. Izvanredna je bila Teodora Vasić u bacanju vorteksa koja je već u prvom hicu obezbedila zlatnu medalju i lični rekord koji sada iznosi 53,82. Teodora je skoro u svakoj seriji bila na nivou od 52m što je izuzetno dobro. Neprikosnovena Teodora je nastupila i u disciplini bacanja kugle, gde je zauzela drugo mesto uz takođe oboren lični rekord 11,56m. Teodora je bila prva sve do pretposlednje serije gde je atletičarka “Crvene Zvezde” prestiže i baca dalje za 8cm.

U disciplinama na 60m nastupile su Stamenović Ivona koja je sovojila drugo mesto u 8 grupi rezultatom 9,46 i Iva Krivokuća koja je zauzela 5. mesto u 12. grupi rezultatom 9,81.

U disciplinama na 200m nastupile su Kristina Gasenberger koja je trčala izvanredno oborivši svoj lični rekord za više od dve sekunde i sada iznosi 30,88s i zauzela 4. mesto u 6. grupi. Andrea Stajin je takođe postavila lični rekord istrčavši ovu deonicu za 32,53s i zauzela 5. mesto u 10. grupi. Anja Aćimov je zauzela 5. mesto u 8. grupi i oborila svoj lični rekord koji sada iznosi 33,68. Savić Katarina je zauzela 7. mesto u 9. grupi sa rezultatom 39,12s. Ivana Šotić je zauzela 8. mesto u 8. grupi sa ostvarenim rezultatom od 40,78 što je njen novi lični rekord.

Spartak je imao je dve štafete na 4х60m, prva koja je jača u sastavu: Iva Krivokuća, Kristina Gasenberger, Ivona Stamenović i Teodora Vasić i one su nažalost diskvalifikovane zbog greške u primopredaji štafete.Druga Spartakova štafeta zauzela je 12. mesto sa novim ličnim rekordom 39,12 u sastavu: Anja Aćimov, Katarina Savić, Ivana Šotić i Andrea Stajin.