Krizni štab opštine Opovo: ZABRANA KRETANJA OD 15 SATI, PRODAVNICE DO 13

29/03/2020

ZABRANA KRETANJA OD 15 SATI, PRODAVNICE DO 13

U skladu sa najnovijim merama vezano za vanredno stanje Opštinski štab za vanredne situacije doneo novu odluku.

Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ broj 87/18) Opštinski štab za vanredne situacije je dana 29.03.2020. godine doneo:

Odluku o o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije Covid – 19 29.03.2020

    Izdaje se naredba:

  1. Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata  osim objekata brze hrane i objekata gde je uvedena šalterska prodaja hrane,  čije je radno vreme od 07,00 do 15,00 časova (vikendom od 07,00 do 13,00 časova).
  • U objektima brze hrane, kao i objektima koji su uveli šaltersku prodaju hrane,   zabranjeno je zadržavanje lica u neposrednoj blizini objekata, kao i konzumacija hrane i pića u objektu, u bašti objekta ili u neposrednij blizini objekta.

To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu   hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom  objektu ili u bašti  objekta.

Ukoliko ugostitelj u objektu brze hrane želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam  objekat. Pri tome radnici u objektu brze hrane moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. 

  • Ograničava se radno vreme svih trgovinskih objekata do 15,00 časova, vikendom do 13,00 časova, tako da najranije dnevno vreme početka delatnosti može biti 05,00 časova, a najkasniji završetak dnevne delatnosti je 15,00 časova, vikendom 13,00 časova.

                                               ODLUKA                                             

                                                                                                

                                                                                                       

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije