Humanitarna akcija kroz društvenu odgovornost: POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE OPOVO

image_pdfimage_print

POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE OPOVO

Opovo, 21. mart 2020;

Lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije Opštine Opovo pozvali su sve privredne subjekte naše opštine da se priključe akciji prikupljanja humanitarne pomoći za staračka domaćinstva I socijalno ugroženo stanovništvo. U prilogu objavljujemo kompletan tekst poziva:

Poštovani, povodom novonastale situacije koja je zadesila našu državu i čitav svet, pojave koronavirusa (Covid-19) i uvođenja vanrednog stanja Odlukom predsednika Republike i Uredbom Vlade Republike Srbije koja sa sobom nosi i niz drugih neophodnih mera ograničenja slobode kretanja i drugih prava, dužnost mi je i obaveza da Vas, društveno odgovorne privredne subjekte naše opštine, najpre obavestim o celokupnoj situaciji na nivou lokala i svim preduzetim merama.

Lokalna samouprava pristupila je vanrednoj situaciji sa najvišim stepenom odgovornosti, stavljeni su u pogon i na raspolaganje svi postojeći kapaciteti kako Doma zdravlja i područnih ambulanti, tako i Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, JP Mladost Opovo i inspekcijskih službi, tako i svih Udruženja građana na teritoriji opštine, sa naglaskom da svaka aktivnost i svaka mera se sprovodi u skladu sa uredbama Vlade Republike Srbije i nadzor Policijske stanice Opovo.

U skladu sa Zaključkom Opštinskog štaba za vanredne situacije, kancelarije mesnih zajednica formirale su mesne štabove i po proglašenju vanredne situacije pristupile analizi postojećeg stanja i sagledavanju mogućnosti i potreba celokupnog stanovništva na teritoriji svakog naselja.

Lokalna samouprava istog trenutka krenula je u rešavanje svih problema iz domena Zakona o lokalnoj samoupravi poštujući odredbe uredbe Vlade i u tom pogledu građani opštine Opovo spadaju u red najzbrinutijih građana naše države.

Međutim, problemi prevazilaze mogućnosti lokalne administracije, i potrebna nam je vaša pomoć.

U ime svih ugroženih kategorija stanovništva (starija i najugroženija kategorija stanovništva koja živi sama i nije sposobna da se sama o sebi stara, starija i najugroženija kategorija stanovništva koja ima zabranu kretanja i ostalo socijalno ugroženo stanovništvo čija se siuacija pogoršala prestankom funkcionisanja pojedinih privrednih delatnosti), molim da se pridružite akciji prikupljanja humanitarne pomoći. Svaka donacija u vidu prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu je dobro došla i biće donirana onima kojima je najpotrebnija.

Pozivam Vas da se, po ko zna koji put do sada, stavite na raspolaganje građanima naše opštine, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka pomoć je preko potrebna i dobrodošla.

Kontakt za prijavu:

dr Zoran Tasić, Komandant Štaba za vanredne situacije, tel.063 235 135

Ivana Vlah, Sekretar Štaba za vanredne situacije, tel.063 10 60 299

Е-mail: [email protected]

Građani opštine Opovo Vas trebaju
Predsednik opštine Opovo
dr Zoran Tasić