Opštinska uprava Opovo: JEDINSTVENI BIRAČKI SPISAK IZLOŽEN NA UVID

05/03/2020

JEDINSTVENI BIRAČKI SPISAK IZLOŽEN NA UVID

Opovo, 5. mart 2020;

Na osnovu člana 14. i 15. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Sl. glasnik RS“, br. 104/2009 i 99/2011), tačke 9. i 10. Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 15/2012), Opštinska uprava opštine Opovo daje sledeće obaveštenje:

Obaveštavaju se građani opštine Opovo da je Jedinstveni birački spisak – deo biračkog spiska za područje opštine Opovo, na osnovu koga će se 26.04.2020. godine održati izbori za Narodne poslanike, poslanike u Skupštini AP Vojvodine i odbornike u Skupštini opštine Opovo, izložen na uvid u Opštinskoj upravi opštine Opovo, Opovo, Borisa Kidriča br. 10, u prostorijama matične službe.

Građani mogu izvršiti uvid u birački spisak, svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati i zahtevati upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska do 10.04.2020. godine u 24 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje.

Najkasnije 5 dana pre dana zaključenja biračkog spiska, birač ima pravo da podnese zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, odnosno prema mestu boravišta u inostranstvu.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebi dokazi.

Posle zaključenja biračkog spiska od 11.04.2020. godine do 22.04.2020. godine u 24 časa  (najkasnije 72 sata pre dana određenog za održavanje izbora) građani i podnosilac proglašene izborne liste ili lice koje on ovlasti mogu zahtev za promene u jedinstvenom biračkom spisku podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Opštinske uprave opštine Opovo po mestu prebivališta.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska, podnosi se Opštinskoj upravi opštine Opovo pismeno na adresu: Opštinska uprava opštine Opovo, Borisa Kidriča br. 10, Opovo ili neposredno u službenim prostorijama matične službe.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.
Ili putem ovog LINKA

Načelnik Opštinske uprave Opovo
Jelena Petrović, dipl. pravnik

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije