Škola fudbala „Spartanac“ Opovo: KLUB ODLIČNIH SPORTISTA I UČENIKA

KLUB ODLIČNIH SPORTISTA I UČENIKA

Opovo, 12. januar 2020;

Škola fudbala „Spartanac“ iz Opova nije samo sportska akademija u kojoj se uče fudbalske veštine. Treneri i vaspitači Spartanca primenjuju modernu praksu u kojoj se deca pored treninga vaspitavaju i edukuju na svim društvenim planovima uz značajnu podršku u učenju školskog gradiva.

U Školi fudbala „Spartanac“ trenira 91 dete iz Opova, Sefkerina, Barande, Sakula, Čente i Idvora, i kako kažu, uspeli su da naprave „trougao“ roditelj – škola – trener (učitelj), što je donelo odlične rezultate i u klubu i u školi.

„Ponosni smo na podatak da je 55 naših malih fudbalera i fudbalerki polugodište završilo sa odličnim uspehom, 12 su vrlo dobri i samo šest dobri, dok su đaci prvaci još uvek sa opisnim ocenama ali su svi pohvaljeni i već sada obećavaju odličan uspeh“, kaže trener Spartanca Saša Komarov.

I kada su u pitanju fudbalski rezultati Spartanci imaju čime da se pohvale. Mali Spartanci su sportisti za primer, njihovo ponašanje i pre i posle utakmice je uzorno, a takmičarski rezultati su odlični.

„Naš cilj je da deca koja treniraju budu prvenstveno uspešni učenici u školi, a onda i odlični sportisti i fudbaleri. Sami takmičarski rezultati u ovom uzrastu nisu prioritet, ali naši „klinci“ već sada svojom disciplinom i veštinom pokazuju da imaju puno potencijala“, zaključio je Komarov.

Spartanci su ove sezone učestvovali na nekoliko turnira gde su se odlično pokazali, a lepe rezultate su ostvarili u aktuelnoj Ferplej fudbalskoj ligi jednom od najmasovnijih takmičenja za decu u najmlađim kategorijama.