Ministar Vanja Udovičić u Opovu: DONACIJA U SPORTSKIM REKVIZITIMA, SPORTSKA HALA NA DNEVNOM REDU (VIDEO)

15/11/2019

DONACIJA U SPORTSKIM REKVIZITIMA, SPORTSKA HALA NA DNEVNOM REDU

Opovo, 15. novembar 2019;

U okviru obilaska Južnobanatskog upravnog okruga Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić posetio je Opštinu Opovo. Ministra je dočekao predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta i Opštinske uprave Opovo, nakon čega su obišli sportsko rekreativni centar i Osnovnu školu „Dositej Obradović“.

Ministar Udovičić sa atletičarima Spartaka

Na terenima sportskog centra Udovičić se upoznao sa mladim sportistima Atletskog kluba „Spartak“ i Škole fudbala „Spartanac“, razgovarao sa njihovim trenerima Nemanjom Stojanovićem i Sašom Komarovim, kao i sa atletskim reprezentativcima Srbije Borisom Mojsom i Stefanom Jovanovim. Ministra je impresionirala činjenica da su u ovako maloj sredini školski i omladinski sport veoma razvijeni i da se sa najmlađim sportistima tako kvalitetno radi.

Poklon dres od Spartanaca

Nakon sportsko rekreativnog centra Udovičić je sa predstavnicima lokalne samouprave i opštinskog sportskog saveza posetio osnovnu školu gde su obišli fiskulturnu salu i trening Košarkaškog kluba „Agros Basket“. Po upoznavanju sa opovačkim košarkašicama i njihovim trenerima Markom Habanekom i Bogdanom Ristićem, ministar je sa njima odigrao mini takmičenje u slobodnim bacanjima. Priče je naravno bilo i u vezi rekonstrukcije i dogradnje školske sale, jer je Opovo jedna od malobrojnih vojvođanskih opština koja nema sportsku halu, a koja je zaista potrebna jer naša opština ima vema razvijen kolektivni sport i veliki broj klubova kojima je sportska dvorana potrebna za treninge i takmičenja. Ministar je obećao punu saradnju na rešavanju ovog projekta.

U razgovoru sa trenerima

Predsednik opštine dr Zoran Tasić se zahvalio ministru Udovičiću na dolasku i pažnji, istakavši da je ovo još jedan dokaz da za resorne ministre i Vladu Republike Srbije ne postoje male i velike opštine. Tasić smatra da će zajedničkim snagama Republike, Pokrajine i lokalne samouprave projekat izgradnje sportske hale biti realizovan u narednih par godina.

 „Današnja poseta ministra Udovičića nam daje samo podstrek da nastavimo tamo gde smo stali pre nekoliko godina sa razvojem sporta i radom sa omladinom u našoj lokalnoj samoupravi. Lokalna samouprava je za veoma kratko vreme jako puno uradila što se tiče rekreativnog sporta i profesionalnog sporta u svim sportskim klubovima, o kompletnoj reformi sportskog saveza, što je danas ministar imao prilike i da vidi. Konstruktivne razgovore smo vodili što se tiče same realizacije infrastrukturnih projekata kad govorimo o razvoju sporta u Opštini Opovo. Ono što je za nas jako bitno i jako važno to je sportska hala – ministar je već upoznat sa ovim našim projektom i ja mislim da ćemo u narednoj 2020. odnosno 2021. zajedničkim snagama republičke Vlade, pokrajinske Vlade i lokalne samouprave, uspeti da realizujemo projekat i da Opština Opovo, koja je jedna od pet lokalnih samouprava u Vojvodini, dobije napokon sportsku halu. I naravno, želim da se u svoje lično ime i u ime svojih saradnika, osnovne škole i svih građana Opštine Opovo, zahvalim ministru na današnjoj poseti“, poručio je Tasić.

Ministar Vanja Udovičić je iskazao zadovoljstvo onim što je video u Opovu i rekao da Ministarstvo sporta i omladine nastavlja sa doniranjem sportske opreme i rekvizita želeći da na taj način pomognu razvijanje školskog sporta i da časovi fizičkog vaspitanja budu kvalitetniji. Tako je ovom prilikom ŠF „Spartanac“  dobila pet fudbalskih lopti, a osnovna škola dva nova gola, dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku i 40 lopti – po 10 za svaki kolektivni sport. Ministar je posebno pohvalio napore lokalne samouprave da se svaki teren prilagodi potrebama osoba sa invaliditetom.

„Imao sam priliku da razgovaram sa predstavnicima tri lokalna kluba: atletski, fudbalski i košarkaški, da razmenimo mišljenja, da vidimo u kakvim uslovima treniraju, šta to možemo zajednički da pomognemo, sa kakvim problemima se suočavaju i na taj način želimo da pokažemo i najmanjim klubovima ali i onim koji su vrlo perspektivni, koji imaju danas već kako regionalne tako i nacionalne ali i međunarodne domete, da pomognemo ali i da vidimo na koji način možemo još bolje da razvijamo sport na lokalu.

Ministar pozdravio i košarkašice Agros basketa

Zahvaljujem se predsedniku opštine koji je svu energiju usresredio na razvijanje sporta i omladine u svojoj opštini, jer Opovo kao jedna od najmanjih opština na teritoriji Vojvodine svojim delovanjem pokazuje da je omladina i sport u samom vrhu prioriteta svog delovanja – od terena koji su rekonstruisani sa kojim Opovo može da se pohvali, do terena koji su u potpunosti prilagođeni osobama sa invaliditetom, što mi težimo sa republičkog nivoa i što je Opovo jedna od opština koja je to prihvatila u celosti i u potpunosti prilagodila svaki teren osobama sa invaliditetom. Zaista je impresivno videti toliki broj klubova i masovnošću dece koja treniraju i bave se sportom u jednoj maloj opštini.“, rekao je ministar Udovičić

Direktorka škole Milica Cuca zahvalila se ministru na donaciji koju je škola dobila i podršci Ministarstva da se sa učenicima radi što kvalitetnije.  

Zagrljaj za poklonjen dres

„Zahvalni smo na poklonima, verujem da ce biti dobro upotrebljeni i mislim da je ministar s razlogom danas ovde, a sigurni smo da je ovo znak volje da nas i ovo Ministarstvo podrži u nastojanju i želji da sa našim učenicima radimo i na njihovo zadovoljstvo, a i na korist svih: i škole  i lokalne zajednice i društva. Još jednom bih se zahvalila na onome što smo danas dobili i poželela da onima koji koriste to, znači sve ove sportske rekvizite,  upravo oni donesu priliku da budu još zdraviji i još uspešniji kada je u pitanju bavljenje sportom“, izjavila je direktorka škole Milica Cuca.

Po završetku posete Opovu, ministar Vanja Udovičić se uputio u Pančevo gde je nastavio obilazak Južnobanatskog upravnog okruga.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije