Bajke detinjstva 2019: POZIV NA SVEČANU CEREMONIJU ZATVARANJA FESTIVALA

27/10/2019

POZIV NA SVEČANU CEREMONIJU ZATVARANJA FESTIVALA

Opovo, 27. oktobar 2019;

Draga deco, nastavnici i nastavnice i svi zainteresovani! Pozivamo Vas na svečanu ceremoniju povodom zatvaranja festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma BAJKE DETINjSTVA 2019“ u Opovu, koja će se održati u četvrtak 31. oktobra 2019. godine u 13:15 časova u svečanoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo uz prisustvo uvaženih zvanica.

Program ceremonije:

Ruska muzička numera „U gostima kod bajke“, koju izvode solistkinje Katja i Asja Bogdanović iz Udruženja rusa i njihovih potomaka „Romaška“ iz Pančeva uz pratnju na gitari Davida Kneževića, učenika VII. razreda OŠ «Dositej Obradović» iz Opova.

Dodela diploma, nagrada i zahvalnica učesnicima pratećih događaja manifestacije: Literarno takmičenje, Likovni konkurs, Kreativna radionica, Stručna tribina i td.

Emitovanje edukativnog filma koji su u okviru majstorskih kurseva nastavnika animacionog studija Julije Danilović – kreativne radionice “Stvaramo sami animirani film” na temu “Upoznavanje sa ruskim običajima i ruskim tradicijama” režirale učenice VII/1. i VII/2. razreda naše škole iz Opova: Tatjana Veljanovski, Ana Jovanov, Milica Mosić, Isidora Ninkov, Iva Krivokuća i Aleksandra Jana Milenković. Za ozvučenje je korišćena ruska narodna pesma “Oh, sve kumice idu kući…”

Prezentacija filma međunarodnog animiranog projekta «Multi-most. Rusija-Srbija», u kome su deca iz Rusije smišljala i stvarala filmove na srpske teme na osnovu srpskih pesama, a deca iz Srbije su stvarala filmove na ruske teme na osnovu ruskih pesama.

Nastup dečje plesne grupe „Romaška“ iz Pančeva, koja će izvesti koreografije na teme ruskih narodnih motiva.

Dođite da zajedno čestitamo pobednicima osnovnih škola sa teritorije opštine Opova na ostvarenim nagradama na umetničkim radionicama, takmičenjima, konkursima u okviru Festivala!

Želimo dobrodošlicu svim našim sugrađanima i gostima

i hvala Vam na Vašem dolasku!

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“. Koncert je privukao veliku pažnju, a...

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

OPOVO, 27. Maj 2024 U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe,...

najnovije

najčitanije