Sportske igre mladih: OPOVO ŠAMPION SRBIJE U FUDBALU, DEČACI PREDSTAVLJAJU NAŠU DRŽAVU NA REGIONALNOM FINALU U SPLITU

27/07/2019

u SPORT

OPOVO ŠAMPION SRBIJE U FUDBALU, DEČACI PREDSTAVLJAJU NAŠU DRŽAVU NA REGIONALNOM FINALU U SPLITU

Beograd, 26. jul 2019;

Opovo je šampion Srbije u fudbalu na Sportskim igrama mladih i u avgustu će predstavljati našu državu na regionalnom finalu koje će se kao i obično održati u Splitu.

Dvogodišnja misija konačno je završena, nadali smo se prošle godine kada smo igrali finale, sada su dečaci otišli korak dalje.

Bilo je dosta problema i ove godine, najviše oko sastavljanja tima (održavanje finala za vreme godišnjih odmora), povrede, te odustajanja (više o ovome čitajte u reportaži sledeće nedelje).

Na kraju sve je prevaziđeno, a ovih osam momaka (u finalu devetorica), dokazalo je kvalitet, želju, neverovatnu borbenost. Prvog dana igrano je četiri utakmice, gotovo da nisu mogli da stoje na nogama, ali ni to nije smetalo da se domognu finala, koje je igrano dan kasnije, a potom i titule.

Nego da krenemo redom – Momci su put na državno finale izborili preko kvalifikacija koje se održavalo baš u Opovu. Potom i finale, u prvom kolu Opovo je pobedilo Sremsku Mitrovicu 5:1, potom Zaječar posle preokreta 2:1, a u finalu grupe, odnosno četvrtfinalu posle penala pala je i Smederevska Palanka 2:2, 3:2. Posle tog iscrpljujućeg četvrtfinalnog meča (naši se vratili posle 0:2) usledilo je polufinale i sjajni Somborci, ali sjajni samo na „papiru“. Opovo je „počistilo“ Sombor 5:0.

Sutradan odmorniji, smogli su snage i 2:0 savladali favorizovani Zlatibor. Zaslužena titula i put u Split na regionalno finale protiv timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

A ko su šampioni. Golman: Miloš Kitanović (Beograd), momak koji već dve godine predstavlja Opovo na SIM-u i koji je bravurama gotovo neprevaziđen na golu. Bedem u odbrani: Kapiten Nikola Tomić (Opovo), momak koji je stub odbrane, dečak koji je do finala proveo svaki minut u igri. Povreda ga je omela da igra u finalu, skromni momak, koji sa pravom nosi kapitensku traku.  Čeda Vasiljević (Beograd), „komandant brigade“, u tandemu sa Tomićem bio je gotovo neprevaziđena prepreka. Harizmom je zračio na terenu. Sredina terena: Gusti Ivanov (Sefkerin), još jedan momak koji već dve godine igra za ovaj tim. „Džoker“ na terenu, sa specijalnim zadacima. Pored njega igra protivnika nikako nije mogla da bude povezana, bilo ga je svuda po terenu, a i te kako je umeo da pripreti protivničkim golmanima (postigao 2 gola). Marko Odalović (Beograd), driblinzima je izluđivao protivnike, šutevima uništavao golmane. Svestrani fudbaler, koji je posle povrede zamenio Tomića u odbrani. Aleksa Jovanović (Beograd), majstor fudbala, najbolji strelac ekipe… Driblinzi, asistencije, golovi. Kada je lopta kod njega, šansa se već oseća u vazduhu. Napad: Ognjen Grujić (Opovo), dečak koga su povrede odvojile od terena dugo. Igrao je i prošle sezone na SIM-u. Stisnuo je zube i dokazao da je veoma bitna karika u ovom timu. Strelac veoma bitnih golova, sa njim u ekipi (odlično se postavlja i gradi) otvarao se prostor za Odalovića i Jovanovića. Specijalac: Andrej Mihajlović (Opovo), dečak koji je dve godine mlađi i koji je i prošle godine bio u ekipi. Sada sa mnogo većom minutažom. Ulazio je na sve pozicije i odrađivao sve zadatke. Momak koji će i narednih godina biti okosnica tima. Pomoć u finalu: Mihajlo Petrović, dečak koji je pomogao timu posle povrede Tomića. Godinu dana je mlađi i dogodine će takođe moći da nastupa za Opovo. U finalu je bio jedan od najboljih pojedinaca.

Trener: Bojan Vasiljev; pomoćnik trenera: Dejan Mihajlović; članovi stručnog štaba: Igor Vujić, Goran Fogl, Gusti Ivanov.

Nikako ne smemo da zaboravimo i ostale sportiste sa finala SIM-a. Tim Opova osvojio je peto mesto u takmičenju između dve vatre, basketaši su ispali u prvom kolu, dok su dve ženske ekipe stigle do drugog kola i osmine finala. U stonom tenisu Milkovski je prošao grupu i izgubio u narednom meču.

Naredna stanica – Split… Vidimo se na regionalnom finalu.

Srećno dečaci…

(Igor Vujić)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Sefkerinci ubedljivi na gostovanju u Deliblatu

Fudbal: Sefkerinci ubedljivi na gostovanju u Deliblatu

Sefkerinci ubedljivi na gostovanju u Deliblatu SEFKERIN, 18. mart 2024 - Odlična partija fudbalera Tempa na gostovanju u Deliblatu gde su upisali nova tri boda. OMLADINAC (Deliblato) – TEMPO (Sefkerin) 1:4 (0:3); Furiozno su Sefkerinci krenuli od prvog minuta da...

Streljaštvo: Sakuljani dvanaesti na kupu u Osipaonici

Streljaštvo: Sakuljani dvanaesti na kupu u Osipaonici

Sakuljani dvanaesti na kupu u Osipaonici SAKULE, 18. mart 2024 – Tokom prethodnog vikenda na strelištu u Osipaonici uz nepovoljno vreme, jak vetar i povremeno kišu, takmičilo se devetnaest klubova, odnosno 84 strelaca pojedinca. Ekipa Streljačkog kluba iz Sakula...

Košarka: Još jedna ubedljiva pobeda opovačkih košarkaša

Košarka: Još jedna ubedljiva pobeda opovačkih košarkaša

Još jedna ubedljiva pobeda opovačkih košarkaša OPOVO, 17. mart 2024 – U susretu 18. kola Druge međuregionalne KSV lige jug, košarkaši Opova 99 zabeležili su i devetu prvenstvenu pobedu. OPOVO 99 – ŠIMANOVCI 89:69 (26:24; 22:15; 20:17; 21:13); Gosti iz Šimanovaca...

najnovije

najčitanije