Red Bull Flugtag: U NEDELJU SPEKTAKL NA ADI, DVE EKIPE IZ NAŠE OPŠTINE, PREDSTAVLJAMO EKIPU “BIK KOJI LETI” (VIDEO)

19/06/2019

U NEDELJU SPEKTAKL NA ADI, DVE EKIPE IZ NAŠE OPŠTINE, PREDSTAVLJAMO EKIPU “BIK KOJI LETI”

Opovo, 19. Juni 2019

Red Bull Flugtag je verovatno najprepoznatljiviji i najotkačeniji događaj sa Red Bull pečatom, a ove godine građani srpske prestonice imaće tu nesvakidašnju priliku da ugoste jedan od svega osam Flugtaga koji će se održati 2019. godine na svetu.

Dva tima iz naše opštine učestvovaće na ovom atraktivnom takmičenju, prvi su, stari znanci ekipa iz Opova koja je imala 2013 godine odličan, četvrti rezultat, tada pod imenom Eldorado pimp mobile, sada kao PRVI EKO AVION, više o njima sutra.

Drugi tim je iz Sakula, i to su Milos Todorović, Nenad Savić , Aleksandar Marjanski , Snezana Volarić , nastupaju pod imenom Bik Koji Leti. Oni su mladi i kreativni, sposobni da naprave letelicu i spremni su da se dobro zabave, jedinstveni su sa totemom u obliku sove i pilotom sa titulom bika. Zahvaljuju se na podršci koju su dobili od opštine, očekuju dobar rezultat. Za Glas Opova napravili su kratki klip u kojem se predstavljau. Za njih možete glasati putem sledećeg linka : BIK KOJI LETI

Izvor: Red bull- Piše: Bojan Vinulović
Dugo čekanje se isplatilo, drugi srpski Red Bull Flugtag održaće se 23. juna na Adi Ciganliji i može se reći da će naša prestonica biti privilegovana – biće domaćin jednom od samo osam globalnih događaja u 2019. godini iz Flugtag serije, verovatno najprepoznatljivijeg i najotkačenijeg događaja sa Red Bull pečatom.

Šta je zapravo Flugtag? Kada ovo izgovorite, mislite na nemačku reč koja znači “dan za letenje”, ali od kada se prva letelica otisnula sa platforme u Beču 1992. godine – letenje nikada nije prestalo. Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi. Mnogi su im tada zapravo pozavideli, rashladili su se po rekordno vrelom junskom danu 2013. godine, a njihovi poduhvati su sada izazvali još veću konkurenciju – prijave su se utrostručile i po broju i po ludim idejama. Bilo je teško izabrati timove koji će sada sleteti u vodu, a tu će biti ekipe prilično inspirativnih imena – Kremenkov leteći automobil, džinovski opanak, sremačko meze, zaplivaće još pijani komarac, magarac, jednorog i gavran… Na zvaničnom Red Bull Flugtag sajtu već sada možete izabrati tim za koji navijate – pogledajte njihove skice, članove posade i biografije na www.redbullflugtag.rs.

Šta je njihov zadatak? Moraju da sa duge piste polete u letelicama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu poseti Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Vidimo se na Adi!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije