„Pomahnitali“ u Kulturnom centru Opovo: GLUMAČKE BRAVURE MILOŠA ĐORĐEVIĆA I TATJANE KECMAN (VIDEO)

06/04/2019

GLUMAČKE BRAVURE MILOŠA ĐORĐEVIĆA I TATJANE KECMAN

Opovo, 6. april 2019;

Po skromnom mišljenju autora ovog priloga, pozorišna predstava „Pomahnitali“, verovatno je najbolja komedija koju su do sada Opovčani imali prilike da pogledaju na sceni Kulturnog centra Opovo.

U glumačke bravure prvaka Narodnog pozorišta iz Beograda Miloša Đorđevića imali smo prilike da se uverimo prošlog oktobra kada je nastupao u komadu „Udaj se muški“, a sinoć je samo potvrdio o kakvoj se glumačkoj veličini radi. Ništa manje nije briljirala ni njegova partnerka Tatjana Kecman, koja je pored uloge i autor teksta i režiser komada.  

Nažalost, sala nije bila ispunjena kao u nekim ranije, manje kvalitetnijim predstavama, koje su izazivale mnogo veću pažnju zbog popularnih imena na plakatu, pa se postavlja pitanje da li je opovačka publika pomalo „razmažena“ i populistički nastrojena ili je potrebno još pozorišne edukacije. Kako god bilo, šteta, jer je u pitanju bio zaista fantatstičan pozorišni doživljaj.

Predstava posvećena žrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti. Bavi se ljudima, koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima. Na toj apsurdnoj i sumanutoj trci , koja za cilj ima uspeh (ma šta to značilo!) oni potpuno gube kompas. U svakoj od scena protagonisti završe sa nervnim slomom zbog nekih sitnih trivijalnih problema koji im remete “savršenu” formu. Dane okončavaju tako što,umorni od borbe gužve, svađa, sa osećanjem nezadovoljstva i izopštenosti, za utehu okače selfi na kome sve blista baš kako treba, savršeno! (opis predstave sa portala “Hoću pozorište”)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije