Najava kulturnog programa u Sakulama: KNjIŽEVNO VEČE I OTVARANjE IZLOŽBE

27/03/2019

KNjIŽEVNO VEČE I OTVARANjE IZLOŽBE

Sakule, 27. mart 2019;

Kao i prethodnih godina, Udruženje stočara ,,Ovčar” i Mesna zajednica Sakule, organizuju književno veče, koje će se održati u petak, 29. marta, u prostorijama Mesne zajednice Sakule, sa početkom u 18 časova. Ovoga puta, biće predstavljena knjiga dr Milana Micića ,,Amerikanci: srpski dobrovoljci iz SAD: 1914-1918″. Milan Micić, doktor istorijskih nauka i, po mišljenju stručne javnosti, jedan od vodećih poznavalaca srpskog dobrovoljačkog pokreta u Velikom ratu, predstaviće rezultate svojih višegodišnjih istraživanja ovog istorijskog perioda, a ono što je posebno interesantno su njegova saznanja o učešću naših sunarodnika, žitelja Opova, Barande, Sakula i Sefkerina, kao dobrovoljaca u Prvom svetskom ratu. Razgovor sa autorom vodi Ljiljana Grujić.

U nastavku programa, biće prilike da se pogleda izložba likovnih radova učenika OŠ ,,Dositej Obradović”. Biće izloženi radovi Branka Barbića, Marije Todorović i Marije Magdalene Tasić iz Opova, Tiane Borlja i Emilije Nikolić iz Barande i Anđele Babin iz Sakula. Autor izložbe je Marina Rančić. 

U holu Doma kulture, tradicionalno, biće etno postavka Udruženja žena ,,Draginja Nestorov” iz Sakula.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije