Ženska parlamentarna mreža: ODRŽANA KONFERENCIJA „ŽENE U POLITIČKOM ŽIVOTU“

24/03/2019

ODRŽANA KONFERENCIJA „ŽENE U POLITIČKOM ŽIVOTU“

Novi Sad / Opovo, 24. mart 2019;

U organizaciji Ženske parlamentarne mreže 22. marta je u Skupštini AP Vojvodine održana Konferencija „Žene u političkom životu“, gde je Opštinu Opovo predstavljala Magdalena Arnold Đerić.

U okviru interaktivne sesije posvećene osnaživanju žena za učešće u političkom životu, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović predstavile su učesnicima konferencije svoja viđenja, mišljenja i iskustva u dosadašnjem političkom radu.

Smiljka Jovanović rekla je da je iz privrede došla na funkciju pokrajinskog sekretara za finansije. Ona je istakala da joj argumentovani stavovi i timski rad omogućavaju da se uspešno izbori sa izazovima i preprekama u političkom životu i poslu koji radi.

Istog viđenja je i sekretar Dragana Milošević koja je istakla da se politikom bavi 18 godina, te da ima dovoljno političkog iskustva da se argumentovano izbori za svoje mesto.

„Kao neko kome je profesija muzika, kao oponent politici, a naročito danas kada sam na mestu pokrajinskog sekretara, mogu da kažem da se i takve stvari mogu usaglasiti, kada imate dobar tim saradnika, kada ste prvi među jednakima i kada su vam rezultati glavni cilj“, rekla je Dragana Milošević.

Učesnike konferencije pozdravio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor koji je izrazio je veliko zadovoljstvo što Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP veoma uspešno radi i što je Skupština APV mesto na kojem se decenijama unazad intezivno razgovara o ljudskim pravima.

U prvoj panel diskusiji na konferenciji, kojom je moderirala Mia Strajin, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine, pažnja je bila posvećena izazovima, preprekama i iskustvima žena u političkom životu.

O svojim iskustvima i stavovima na ovu temu govorile su Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i prva žena gradonačelnica u istoriji Novog Sada, Dušanka Golubović, gradonačelnica Grada Sombora i mr Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković naglasila je da se Srbija nalazi na 24 mestu u svetu po zastupljenosti žena u parlamentima, među 10 u kojima su žene na čelu Vlade i među 55 država u kojima je na čelu državnog parlamenta žena. Prema njenom mišljenju solidarnost među ženama mora biti veća kako bi se postiglo veće učešće žena na javnim funkcijama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije