Saopštenje FK Omladinac u Sportskom žurnalu: PROTEST PROTIV NEREGULARNOSTI U PANČEVAČKOM FUDBALSKOM SAVEZU

20/05/2014

u SPORT

PROTEST PROTIV NEREGULARNOSTI U PANČEVAČKOM FUDBALSKOM SAVEZU
Opovo, 20. maj 2014;
Povodom utakmice odigrane 11. maja u Opovu između domaćeg oOmladinca i Jedinstva iz Kačareva, pristrasnog suđenja, incidenata koji su se dogodili nakon utakmice i suspenzija koje su usledile od strane Saveza, Fudbalski klub „Omladinac“ saopštenjem se oglasio u najpoznatijim dnevnim sportskim novinama, politikinom Sportskom žurnalu. Ovom prilikom prenosimo vam tekst saopštenja.
29854„Ima li smisla igrati fudbal i ulagati u takmičenja ako se pobednik unapred zna. Pitanje se nameće nakon farse koja se zove Druga južnobanatska liga, takmičenje u kojem pančevački moćnici i sudije određuju ko će u viši rang. U pitanju je liga koju čine uglavnom klubovi iz MFS Kovačica – Opovo i samo dva kluba iz PFS Pančevo, ali u povlašćenom statusu. Da je ova tvrdnja istinita svedoči ogorčenost većine klubova sa teritorije Kovačice i Opova koji su tokom aktuelnog prvenstva „pristrasnim“ suđenjem drastično oštećeni.

Uzalud su klubovi više puta slali zahteve i apele da se za derbije delegiraju neutralne sudije iz vršačkog saveza. Prazno je bilo obećanje PFS da će to i uraditi. Kap u čaši prelila je utakmica između Omladinca i Jedinstva iz Kačareva koja je odlučivala prolazu u baraž, ali rezultat je danima bio javna tajna.

Sudija Marko Dubak ali uspeo je da najmirniju publiku u regionu do te mere iritira, da kraj utakmice pretvori u incident. Pomoćnim sudijama bilo je zabranjeno da signaliziraju bilo šta osim auta i ofsajda, imao je čudan kriterijum odlučivanja. Dok je igračima domaćina delio kartone kao bombone, gostima je dozvoljavao da se oprobaju u više rvanju, laktanju i rukometu.

Igranje rukom u šesnaestercu nisu videli samo oni koji nisu bili na utakmici, za sudiju Dubka se nije dogodilo. Odugovlačenje i opstrukcija igre gosti su počeli još u prvom poluvremenu, bilo da je u pitanju trominutno valjanje na terenu posle svakog faula ili beskonačno izvođenje auta i degažiranje lopte od strane golmana, od strane sudije nije bilo sankcionisano, a nijedan igrač zbog toga nije dobio ni usmenu opomenu.

I pored šest izmena, meč je tek minimalno produžen, iako nam, pored ovakvog suđenja, ne bi pomoglo ni još jedno poluvreme, jer kako pobediti ekipu iz čijeg mesta je sekretar PFS. Ima li smisla raditi pošteno i trenirati decu i popularizovati sport?

Zbog incidenta na kraju utakmice naš klub je drastično kažnjen ali ovde se postavlja dublje pitanje. Šta su uzroci jer ovo je samo posledica svega što se događa u našem fudbalu“ – kaže se u saopštenju s potpisom Nikole Šojića, predsednika Omladinca.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

BARANDA, 21. april 2024 – Baranđani nikako da povežu „konce“ u nastavku prvenstva Prve južnobanatske lige, a novo razočarenje za navijače stiže iz Uzdina gde su više nego ubedljivo poraženi. U prolećnom delu sezone Radnički je od mogućih 24, osvojio skromnih šest...

najnovije

najčitanije