Crveni krst Opovo: VELIKI ODZIV GRAĐANA, SEFKERINCI NOSE POMOĆ U REPUBLIKU SRPSKU

19/05/2014

VELIKI ODZIV GRAĐANA, SEFKERINCI NOSE POMOĆ U REPUBLIKU SRPSKU
Opovo, 19. maJ 2014;
Pokazali su građani naše opštine veliko srce ovih dana, izjavila je poverenik Crvenog krsta Opovo Ivanka Petrov. Ljudi neprestano dolaze i donose pomoć, svako koliliko može u okviru svojih mogućnosti. U početku je najviše bilo odeće ali nakon obaveštavanja preko medija informisanja, juče i danas uglavnom je to hrana, voda, sredstva za higijenu, bebi oprema i kozmetika. Do koje mere je izražena humanost ovih dana govori i činjenica da i građani koji sami ne stoje dobro finansijski, odvajaju gotovo poslednji dinar i kupuju hranu i vodu koju donose u Crveni krst, tako da svaka donacija ima svoju moralnu i humanu vrednost, smatra Ivanka Petrov.

Inače, u magacinu Crvenog krsta je veoma živo, volonteri prihvataju ono što građani donose, razvrstavaju i distribuiraju tamo gde je potrebno, a prikupljena pomoć iz ostalih naselja naše opštine doprema se u opovački magacin.

Akciji su se odazvali i privatni preduzetnici, pa tako saznajemo da su znatne donacije doneli mesra Cicvarić, Žarko Kljajić, Zoran Jovanov, Đuka Pavlovski i mnogi drugi. Kako saznajemo, danas će veterani FK „Tempo“ iz Sefkerina nositi pomoć u Republiku Srpsku. Naime, kao što smo izveštavali, pre izvesnog vremena u sefkerinu je održan tradicionalni fudbalski turnir veterani gde učestvuju i dve ekipe iz republike Srpske, tako da će njihove kolege i prijatelji iz Sefkerina, ovog puta umesto utakmice na zelenom terenu igrati utakmicu iz humanosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije