100 godina – Poverenje koje traje: PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE OBELEŽILA VEK POSTOJANJA

01/02/2019

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE OBELEŽILA VEK POSTOJANJA

Novi Sad, 1. februar 2019;

Svečanom akademijom Privredna komora Vojvodine obeležila je danas jubilej – 100 godina od osnivanja i rada, kada su, pre jednog veka, predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru iz koje se razvila današnja Privredna komora Vojvodine.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ovaj jubilej ne potvrđuje samo važnost i efikasnost te asocijacije, već i značaj i trajnost modela komorskog okupljanja privrednih subjekata i zajedničkog traženja novih puteva za uspešno poslovanje i ekonomski razvoj u celini.

Međusobna podrška i partnerski odnos Pokrajinske vlade, i Privredne komore Vojvodine, dodao je on, najbolji je, i jedini put ka zajedničkom cilju – efikasnom i ubrzanom ekonomskom razvoju Vojvodine.

„To je, istovremeno, i deo politike koju u Vojvodini vodimo od 2016.godine, politike okupljanja oko projekata, oko ideja, oko modela funkcionisanja i, najzad, oko ciljeva čiji zajednički imenitelj jeste brži ekonomski razvoj“, naglasio je predsednik Mirović.

Cilj nam je da Vojvodina ponovo bude ono što je nekada bila i ono što po svim resursima i treba da bude – pokretač i lider ukupnog privrednog preporoda Srbije, kazao je predsednik Mirović.

„Privredna komora Vojvodine, na temeljima bogate tradicije, nastaviće da radi u službi privrednika. Od osnivanja ove asocijacije sve do danas privrednici su činili stub stabilnosti Komore ukazujući nam svoje poverenje, koje traje“ ocenio je predsednik Privredne komore Boško Vučurević.

„Ovo je veliki jubilej i veliki dan za privredu naše zemlje. Vojvodina je danas brend i inovativna teritorija, a Privredna komora Srbije će vam uvek biti podrška i partner“, rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade „Kosta Mirosavljević“ najuspešnijim privrednicima za 2018. godinu.

pročitajte još i

Pčelarstvo: Predavanje u nedelju

Pčelarstvo: Predavanje u nedelju

Predavanje u nedelju Opovo, 30 januar 2023 Pčelarsko udruženje “Amorfa” iz Opova obaveštava sve zainteresovane pčelare da će se 05. februara, u nedelju sa početkom u 18h u Sali Info centra, održati  debata na temu: ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog...

Urbanizam: Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni

Urbanizam: Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni

Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni   OPOVO, 29. januar 2023 - Za potrebe utvrđivanja prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti kao elemenata za utvrđivanje osnovice poreza na imovinu, teritoriju opštine Opovo čine četiri zone opredeljene prema...

najnovije

najčitanije