Svetosavske akademije u sve četiri škole: SVEČANO OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA (VIDEO)

27/01/2019

SVEČANO OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA

Opovo, 27. januar 2019;

U sve četiri škole naše opštine obeležena je školska slava Sveti Sava. Centralna svetosavska akademija održana je u matičnoj školi u Opovu, a posebno je svečano bilo u Sefkerinu gde je pored školske slave proslavljen i Dan škole.

Akademije su započele Svetosavskom himnom koju su izvodili školski horovi sa svojim nastavnicima muzičkog obrazovanja, zatim su sveštenici zajedno sa učenicima rezali slavske kolače, a potom je izvođen program u vidu scenskih prikaza i recitala.

Na akademijama su prisustvovali nastavnici, učenici, njihovi roditelji, predstavnici lokalnih ustanova, Opštinske uprave i mesnih zajednica, kao i članovi kabineta predsednika opštine, Opštinskog veća i odbornici Skupštine opštine Opovo.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić čestitao je nastavnicima i učenicima školsku slavu poželevši nastavnicima uspešan rad, a učenicima dobre ocene.

Po završetku akademija svi prisutni su počašćeni slavskim hlebom i žitom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije