Izložba Drage Terzića u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti: „SVETLOSTI STAKLA“ OD 14. NOVEMBRA

14/11/2018

„SVETLOSTI STAKLA“ OD 14. NOVEMBRA
Opovo, 14. novembar 2018;
Opovački slikar naivne umetnosti Drago Terzić imaće samostalnu izložbu u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu od 14. do 21. novembra. Otvaranje izložbe je, danas, 14. novembra sa početkom u 19:00 časova.
Terzić je rođen u Pljevljima (Crna Gora) 1956. godine ali živi i svoja likovna dela stvara u Opovu. Naivnim slikarstvom je počeo da se bavi posle tridesete godine i prvenstveno slika uljanim bojama na staklu. Pored niza uspešnih samostalnih izložbi učestvovao je na preko 150 kolektivnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, a posebno se izdvajaju njegova učešća na velikim Međunarodnim festivalima naivne umetnosti u Vareni (2010 i 2011) i Torinu (2010 i 2011), gde je dobio i prestižnu nagradu za izloženo delo na 40 Premio internazionale Giannino Varenna, provincia di Lecco.

Član je Galerije naivne umetnosti u Kovačici, Muzeja naivne umetnosti u jagodini i Galerije likovnih samorastnjika u Trebnju (Slovenija).

Za njegovo slikarstvo eminentni srpski istoričar umetnosti Nikola Kusovac kaže: „…bez izuzetka, deluje krajnje ozbiljno i dorađeno u svakom pogledu. Stiče se utisak, naime, da su nastale kao esencija svih onih dugo negovanih, pažljivo traženih i građenih likovnih vrednosti, prema kojima se određuju najviši dometi klasične naivne umetnosti kod nas i u svetu. Zahvaljujući tome, u prvom redu može da se zaključi kako je Drago Terzić već uspeo da sebi sam i svom delu obezbedi zapaženo i trajno mesto u istoriji savremene srpske naivne umetnosti“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije