Boravak u ekspedicijama: O PUTOVANJIMA  S JEDNOG NA DRUGI KRAJ SVETA

06/10/2018

O PUTOVANJIMA  S JEDNOG NA DRUGI KRAJ SVETA
Opovo, 6. oktobar 2018;
Predavanjem na temu „Boravak u ekspedicijama“ završen je „radni“ deo manifestacije „Dani Afrike u Opovu“, a zvanično zatvaranje održaće se u ponedeljak izložbom radova sa kreativnih radionica u holu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu.

I ovog puta je Mario Leone Bralić bio rečit i zanimljiv, tako da je prisutna publika uživala slušajući njegove doživljaje po svetu. Tokom predavanja se moglo saznati kako se priprema i organizuje naučna ekspedicija, koje opasnosti vrebaju u divljini i neistraženim područjima, kako se ponašati sa pripadnicima drugačijih kultura i još puno toga.

Najviše pažnje publike, svakako je privukao deo kada je Mario pričao o ekspediciji po Amazonu – Brazilu i Venecueli, posebno boravku među Janomama, plemenu koje živi u prvobitnoj zajednici i retko ili nikako ne sreće ljude iz cicvilizacije ili ilegalnim kopačima zlata u slivu Amazona.

Takođe, bilo je i onih neformalnijih tema, kao što su kako putovati po svetu i snalaziti se sa ograničenim sredstvima, što je svakako zanimljiva tema za većinu.

Pored predavanja prisutni su mogli da uživaju u fantastičnim fotografijama sa ekspedicija ovog fotografa i istraživača.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije