Dani Afrike u Opovu teku: OSLIKAVANJE MURALA I PREDAVANJA O AFRICI

02/10/2018

OSLIKAVANJE MURALA I PREDAVANJA O AFRICI
Opovo, 2. oktobar 2018;
Nakon, fotografske izložbe, predavanja o plemenu Masaji i radionice za decu „Moja afrička priča“, manifestacija „Dani Afrike u Opovu“ nastavlja se istim tempom.

Danas je organizovana još jedna radionica gde su učenici osmog razreda iz Sakula i Opova, zajedno sa stručnjacima Muzeja afričke umetnosti iz Beograda, vajarom i konzervatorom Milicom Josimov i kustosom muzeja – antropologom Marijom Miloš, oslikavali mural na zidu objekta KEBS-a.

U pitanju je mural inspirisan narodom Ndebele iz južne Afrike. Bilo je veoma zanimljivo i inspirativno, budući maturanti su ozbiljno shvatili svoj deo posla, slikali i farbali, i uz dobru zabavu nešto novo i naučili.

Puno toga naučili su na još jednoj radionici, odnosno predavanju, koje se istovremeno održava u Galriji „Jovan Popović“, gde im fotograf i istraživač Mario Leone Bralić kroz neposredna iskustva priča o Africi, Tanzaniji i Masajima. Juče su na predavanju prisustvovali osmaci iz Sefkerina, a danas Sakuljani i Opovčani.

Radionica koju vodi mario Leone Bralić se nastavlja i narednih dana, sutra je na programu i likovna radionica „Maska“, u subotu predavanje pod nazivom „Boravak u ekspedicijama“ i u ponedeljak „Izložba radova učesnika radionica“.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije