Zaštita životne sredine: EKO REGATA TAMIŠ 2018

14/08/2018

EKO REGATA TAMIŠ 2018
Opovo, 14. avgust 2018;
Od 17-19. avgusta održaće  se 9. Eko regata Tamiš 2018 sa čišćenjem toka Tamiša. Planirano je da  41 plovilo sa preko 100 učesnika koji kreću u petak 17. avgusta iz Pančeva, preko Jabuke, Glogonja gde noće i Sefkerina,  pristanu na Glavnu plažu u Opovu i marinu „Opava“ u subotu 18. avgusta posle 13 časova.
U susret regatašima krenuće čamac Šumske uprave Opovo zajedno sa predstavnicima opštine Opovo, ali pozivamo i sve zainteresovane da se pridruže dočeku i zajedničkim ekološkim aktivnostima.
Po iskrcavanju i predaji otpada sakupljenog čišćenjem toka Tamiša od Pančeva do Opova, za uščesnike regate na čardi „Opava“  će biti organizovan riblji ručak „sa kazana“. Posle ručka , regataši će obići Galeriju „Jovan Popović“ u kojoj je postavka radova egipatskih autora.
U nedelju ujutru Aktiv žena u svojim prostorijama organizuje „banatski doručak“ gde će gosti biti posluženi raznovrsnim specijalitetima koje priprema svaka žena i pridružuje zajedničkoj trpezi.
Nakon doručka sledi ekološka akcija čišćenja obale na terenu gde se boravilo i oko 11 časova regata isplovljava nizvodno Tamišem ka Pančevu.
Grad Pančevo i Opština Opovo zajedno organizuju ovu  tradicionalnu manifestaciju koju podržavaju Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Srbije, Higijena Pančevo, Zelenilo Pančevo, Crveni krst Pančevo, Svetska organizacija za prirodu, Vodevojvodine, Vojvodinašume i drugi, dok se iz naše opštine pridružiju JP“Mladost“, Aktiva žena , Udruženje ljubitelja Tamiša Opova, Šumska uprava Opovo, Galerija „Jovan Popović“ i  „Agros“ d.o.o.
Udruženi i okupljeni oko ideje zaštite i očuvanja reke Tamiš kao našeg zajedničkog prirodnog bisera, svi koji doprinose organizovanju regate a posebno oni koji u njoj učestvuju sigurno će i ove godine poneti nezaboravne utiske, bogatiji za osećaje činjenja, čuvanja i zajedništva. (M.M.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije