Čarolija muzike od filma do opere: NEGDE PREKO DUGE DO SUNČANOG NAPULJA

23/06/2018

NEGDE PREKO DUGE DO SUNČANOG NAPULJA
Opovo, 23. jun 2018;
Umetnici opere Narodnog pozorišta iz Beograda priredili su sinoć fantastičan koncert u sali Kulturnog centra, a opovačka publika je pokazala da joj klasična muzika itekako prija.

Od uvodnih klavirskih tonova pijanistkinje Nevene Živković, mecosopran Ljubica Vraneš, bas Dragoljub Bajić i sopran Vesna Marković, „prošetali“ su nas kroz klasike filmske muzike, napolitanskih kancona i čuvenih operskih arija. Smenjivale su klasici iz filmova Čarobnjak iz Oza, Kum, Moja lepa gospođice, Ljubavna priča, evrgrinovi Summertime i My way, arije iz nezaboravnih opera Karmen, Don Đovani, Boemi, Hofmanove priče i drugih.

I dok su se smenjivale salve aplauza, jedan od momenata koji su obeležili koncert dogodio se tokom izvođenja pesme Love story, kada je Dragoljub Bajić sišao s bine i zaplesao sa našom sugrađankom i prvakinjom Opere Narodnog pozorišta Sofijom Pižuricom, koja je kao gost pratila koncert, a zatim mu se pridružila u izvođenju pesme, što je propraćeno glasnim odobravanjem publike i velikim aplauzom.

Pijanista i korepetitor Nevena Živković u ime svojih kolega izrazila je veliko zadovoljstvo dočekom u Opovu i prijemom publike, a njihove nastupe okarakterisala kao vid kulturno – muzičke edukacije.

„Mi smo oduševljeni, udobnost, ljubav i emocije, sve je bilo na visokom nivou i baš smo zadovoljni. Poenta i svrha ovog što mi radimo je edukacija mlađih generacija i naravno starijima da obnovimo sećanje. Što se tiče opovačke publike, njihova reakcija je bila divna i baš onako kako treba“ izjavila je Nevena Živković za Glas Opova.

Na kraju da zaključimo sa konstatacijom da sinoćni koncert sigurno ulazi u uži izbor muzičkog i kulturnog događaja sezone u Opovu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije