Baranda film studio: ZAPOČELI RADOVI NA RENOVIRANJU VATROGASNOG DOMA U BARANDI (VIDEO)

18/06/2018

ZAPOČELI RADOVI NA RENOVIRANJU VATROGASNOG DOMA U BARANDI
Baranda, 18. jun 2018;

Kao rezultat ugovora između lokalne samouprave i Baranda film studija, potpisanog prošle godine, startovali su radovi na renoviranju vatrogasnog doma u Barandi. U pitanju su radovi na eksterijeru objekta gde će se raditi renoviranje fasade, stolarije i krovne konstrukcije. Renoviranje se finansira zajedničkim sredstvima u cilju kulturne i turističke afirmacije Barande i Opštine Opovo.

Tim povodom radove su u društvu domaćina direktora Baranda film studija Gorana Bjelogrlića, obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe saradnju lokalne samouprave sa Baranda film studijom i značaj rekonstruisanog objekta na više nivoa.

– Mi smo pre nešto manje od godinu dana potisali jedan ugovor, koji podrazumeva zajedničko ulaganje na promociji turizma i kulturnih potencijala Opštine Opovo. Sada krećemo u konkretizaciju tog ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji, koji u prvoj fazi podrazumeva sanaciju objekta vatrogasnog doma, a pored toga što će služiti kao scenografija u budućim filmskim projektima, biće važan deo turističke mape naše opštine. Iskreno se nadam da će ovakvih projekata još biti u budućnosti i veliko je zadovoljstvo da jedan ovako star istorijski objekat rekonstruišemo, kako na dobrobit privrednih subjekata, tako i naših sugrađana u Barandi, izjavio je Tasić.

S druge strane, direktor Baranda film studija Goran Bjelogrlić, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci, a za ovaj projekat istakao da će imati višestruku ulogu.

– Prvo bih se zahvalio na razumevanju lokalnoj samoupravi, koju imamo od samog starta Baranda film studija. Ovaj objekat će prvo služiti kao „ukras“ Barande jer će svojim izgledom pleniti i podsećati kako je to nekad izgledalo. Mi ćemo urediti ceo eksterijer da bi svi oni koji dolaze da vide Baranda film studio i oni koji učestvuju u tome, imali jedan ugodan osećaj da su došli negde gde se nešto dešava i zaista obnavlja, gde ima neke nade i nekog potencijala. Naravno, objekat će služiti i nekim kulturnim događanjima, tu smo već snimali, a verovatno ćemo i opet, a to je i objekat gde bi mogli da smestimo suvenirnicu, kao nešto što bi poslužilo turizmu, rekao je povodom renoviranja Bjelogrlić.

Pored ove prve faze radova, u narednom periodu planira se uređenje platoa ispred vatrogasnog doma i postavljanje nove ulične rasvete, čime će centar Barande dobiti jedan novi estetski kvalitet.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije