Neoštrine Sanje Savić: ZBIRKA PRIČA PRETOČENA U ROMAN

24/04/2018

ZBIRKA PRIČA PRETOČENA U ROMAN
Opovo, 24. april 2018;
Iako mlada po godinama Sanja Savić iza sebe već ima bogat književni opus. Objavila je knjige pripovedaka za decu „Kad žirafa progovori“ i „Vrijeme vašara“, te roman „Neoštrine“, koji je 2016. godine ušao u širi izbor za Ninovu nagradu. Trenutno je na doktorskim studijama na FDU. Bavi se animiranim filmom za decu, što joj je i tema doktorskog projekta. Snimila je dugometražni igrani film „Naši očevi, majke i njihova djeca“, radila kao urednik portala HoćuDaIzdamKnjigu koji pomaže mladim autorima da se afirmišu.

Roman „Neoštrine“ je u stvari zbirka priča, koju je, kako sama autorka kaže, kasnije povezala u celinu kao roman. Neoštrine” zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja Ines koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana.

Autorku je predstavila direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, dok je moderator ovog književnog hepeninga bio pisac i urednik časopisa folklorne fantastike „Omaja“ Mladen Milosavljević.

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije