Zavod za javno zdravlje Pančevo: FOTOKONKURS EKOLOŠKI ANGAŽOVANIH FOTOGRAFIJA

17/04/2018

FOTOKONKURS EKOLOŠKI ANGAŽOVANIH FOTOGRAFIJA
Pančevo, 17. april 2018;
Zavod za javno zdravlje Pančevo ove godine organizuje 8. fotokonkurs i izložbu fotografija “Objektivom kroz svet oko nas 2018”, a tema je “OD PLASTIKE DO FANTASTIKE”.

Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine koji ove godine potenciraju priču o ograničenju upotrebe plastike koja zatrpava planetu, guši je i truje i ne može se razgraditi za čitav vek. Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo da lepotu prirode nije potrebno dodatno ukrašavati, da plastika ne živi u prirodi, da iako se toliko odomaćila u našim životima i okruženju, mora imati razumnu meru i sklad.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije, pristiglih na fotokonkurs, u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije. Cilj nam je da se svi zajedno zapitamo da li, „ako nosimo plastično odelo i plastika je naša hrana, da li smo plastični i mi?“  i pokrenemo akcije na buđenju svesti o delovanju pojedinca i društva na kvalitet života i zdravlje u celini. Dakle, plastika i fantastika kao asocijacije na negativna i pozitivna okruženja u kojima živimo.

Fotokonkurs se organizuje prema pravilniku Foto saveza Srbije, a otvoren je do 08.maja 2018. (propozicije i prijavni list na sajtu www.zjzpa.org.rs  i www.fotoss.org) Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija, bira selektor Imre Sabo majstor fotografije Foto saveza Srbije.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina  i Izložba fotografije odraslih autora i biće deo ekološkog segmenta Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije (2018/41).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije