Sutra pozorišna predstava za decu: NEGDE PREKO SEDAM BRDA

16/03/2018

NEGDE PREKO SEDAM BRDA
Opovo, 16. mart 2018;
U subotu 17. marta na repertoaru Kulturnog centra Opovo nova pozorišna predstava za decu. U pitanju je lutkarska predstava „Negde preko sedam brda“ u izvođenju Dečjeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina. Početak predstave je 12:00 časova, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra od 10:30 časova.

Predstava je adaptirana prema tekstu istoimene pesme Ljubivoja Ršumovića, za lutke je bila zadužena Blagovesta Vasileva, muziku je uradio Vladimir Agić – Aga, dok je režiju potpisala Tatjana Reljin. Glume Tatjana Reljin, glumica Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” i Danijel Kovačević, poznat po svojoj ulozi Vase Ladačkog u filmu Đorđa Balaševića “Kao rani mraz”.

Dečije pozorište ZVEZDICA  osnovano je  1995.godine. Osnovali su ga glumci zrenjaninskog lutkarskog  pozorišta, čija je matična kuća Narodno pozorište TOŠA JOVANOVIĆ u Zrenjaninu. U promenljivom glumačkom sastavu, pozorište obavlja svoju delatnost već 22 godine.

Dramatizacije i tekstove songova za predstave piše Tatjana Reljin koja inače piše poeziju, prozu i tekstove za lutkarska i dečija pozorišta.

Do sada glumci pozorišta su izveli preko 2200 predstava u Domovima kulture, školama i predškolskim ustanovama. Predstave su interaktivnog tipa i rađene su u dramsko-lutkarskoj koncepciji igre. Namenjene su deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

– U svim našim predstavama se trudimo da zadovoljimo želju deteta da sve što mu je daleko – približi, sve što mu je nepoznato – upozna, a sve što je od njega jače – savlada.Dečije pozorište je prozor u svet kroz koji gledaju široko otvorene dečije oči, oči njihove mašte. Preplićući san i javu, stvarnost i snove. Nadamo se, da ćemo kvalitetom naših predstava odnegovati publiku koja će biti stalni posetilac velikog dramskog pozorišta, poručuju glumci i autori Pozorišta „Zvezdica“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije