OŠ „Olga Petrov“ Baranda: NESVAKIDAŠNJI NASTAVNI DAN U BARANDI

09/03/2018

NESVAKIDAŠNJI NASTAVNI DAN U BARANDI
Baranda, 9. mart 2018;
U IO „Olga Petrov“ 8. mart je protekao na nesvakidašnji način: Dramskim prikazom „Ženski kongres“ koji je priredio profesor srpskog jezika Dragomir Burnać i časom srpskog jezika u odeljenju II-3 primenom IKTe, posredstvom stručne saradnje profesora Nenada Nakića iz Ćuprije i Nade Kljajić iz Barande.

Učiteljica Nada je kao i svake godine bila inicijator održavanja tradicionalnih priredbi namenjenih svima mamama, bakama, … ove godine je profesor srpskog jezika Dragomir Burnać organizovao dramski prikaz teksta „Ženski kongres“ u kome su glumili đaci starijih razreda naše škole. Publika je imala priliku da uživa u kratkom sadržajnom razgovoru između mladih glumica naše škole koje su predstavile Klaru Cetkin, Rozu Luksemburg, Isidoru Sekulić i devojčicu.

Kasnije tokom dana u drugom razredu održan je čas srpskog jezika, primenom Vibera. Učenici su uz prisustvo svojih majki i direktorke škole Milice Cuce čitali sastave, recitovali i pevali pesme naizmenično sa svojim drugovima, takođe II-3 i učiteljom Nenadom Nakićem iz Ćuprije, OŠ „13.Oktobar“. Đaci su zatim majkama poklonili poklone koje su sami napravili, a od učitelja dobili zahvalnice zbog dosadašnjih ostvarenih uspeha u školi.

Dogovoreno je da se saradnja nastavi i kroz pisanje drugarskih pisma. Čas je bio pionirski početni poduhavat u primeni informaciono komunikacionih tehnologija u nastavi i svakako je pružio učenicima novo iskustvo a profesorima podsticaj u radu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije