Uskršnja izložba: SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA POVODOM USKRŠNJIH PRAZNIKA

10/04/2014

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA POVODOM USKRŠNJIH PRAZNIKA
DSC_0038Opovo, 10. april 2014;
U organizaciji Osnovne škole „Dositej Obradović“, Opštinske narodne biblioteke, Opštine Opovo i Srpske pravoslavne crkve, u opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“, danas je svečano otvorena, sada već možemo reći, tradicionalna uskršnja izložba. Kao i prethodnih godina, aktivnosti povodom izložbe koncipirane su u više dana.
Danas, prvog dana programa, izložba je svečano otvorena, a nastupili su učenici iz Barande i Sakula. Program su pripremili nastavnici Nada Kljajić, Zoran Jelisijević, Mileta Vranov i Milica Morišan. Učenici su pevali i recitovali tematske pesme i literarne radove, a učestvovao je i školski tamburaški orkestar iz Sakula.
IMG_0090U sali galerije postavljeni su štandovi na kojima je matična škola sa izdvojenim odeljenjima predstavila dečije radove iz sva četiri opštinska naselja. Pored škole, na izložbi je učestvovao i Aktiv žena Opovo.
Tokom sutrašnjeg dana (11. april) održaće se takmičenje u farbanju i ukraašavanju jaja, kao i pisanju uskršnje priče. Na takmičenju učestvuje po jedan učenik iz svakog odeljenja koga odredi učitelj, nastavnik likovnog i nastavnik srpskog jezika.

Zatvaranje i finale manifestacije predviđeno je 16. aprila kada će se proglasiti pobednici i dodeliti DSC_0034nagrade pobednicima za oslikavanje jaja i za najbolje literarne radove. Istovremeno, biće proglašen i najuspešniji izlagač (škola). Za svečani program na zatvaranju izložbe biće zaduženi učenici iz Opova i Sefkerina u režiji učiteljice Ljiljane Markov i nastavnika veronauke Saše Čatlajića i Željka Milovanova.

DSC_0033

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije