Humanost, edukacija i zaštita životne sredine: ČEP ZA HENDIKEP

03/04/2014

ČEP ZA HENDIKEP
DSC_0118Baranda, 03. april 2014
Udruženje kvadriplegičara i paraplegičara „Opovo“, Predškolska ustanova „Bambi“ i Opštinska uprava Opovo udružili su se u zajedničke aktivnosti humanosti, edukacije i zaštite životne sredine.

DSC_0115Pokrenutoj akciji „Čep za hendikep“od strane Udruženje kvadriplegičara i paraplegičara „Opovo“ najpre se priključila Predškolska ustanova „Bambi“. Zahvaljujući angažovanju mališana, roditelja i vaspitača „Bambija“ prikupljene su četiri vreće plastičnih čepova čijom se prodajom dobijaju novčana sredstva koja su namenjena Udruženju. Bambijevci su čepove predali domaćinu, predsedniku udruženja Savi Lazinu koji ih je dočekao u novim prostorijama u Barandi. Kroz nenametljivi razgovor Sava Lazin, direktorica Predškolske ustanove Jelena Mitić i inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović, sa mališanima su govorili o osobama sa posebnim potrebama, o značaju pomoći drugima i očuvanju životne sredine.
Opštinska uprava Opovo se pridružila akciji sa idejom da se proširi i na druge organizacije i ustanove, i pomogla je delom sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine namenjenih edukaciji predškoske, školske dece i stanovništva. Predškolci su izradili maštovite kutije za sakupljanje čepova koje inspekcija za zaštitu životne sredine predati školama, Domu zdravlja, ambulantama, preduzećima, ustanova i naravno postaviti i u prostorijama Opštinske uprave sa pozivom svima da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.
DSC_0114Takođe, „Bambi“ i inspekcija za zaštitu životne sredine otpočeli su, u okviru programa upravljanja električnog i elektronskog otpada, postupanje sa ovom vrstom opasnog otpada, na prvom mestu prikupljanja baterija, kao i sa redovnim sprovođenjem edukacija građana , predškolske i školske dece o šteti koju može učiniti neadekvatno odlaganje ovog otpada.
Mnogo je još ideja za zajedničku sradnju u oblasti humanosti, edukacije, zaštite životne sredine, odnosa i aktivnost sa osoba sa posebnim potrebama, uopšteno razvoju ljudske svesti, a vrata novih prostorija Udruženja u Barandi svima su otvorena.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije