Limenkica – ulaznica iznad očekivanja: ŠEST PREDSTAVA I PREKO 20.000 LIMENKI (VIDEO)

11/12/2017

ŠEST PREDSTAVA I PREKO 20.000 LIMENKI
Opovo, 10. decembar 2017;
[vsw id=”4XWroh8vW7M” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Ispunjena sala Kulturnog centra Opovo obeležila je šestu, ujedno i poslednju predstavu u okviru pozorišno – ekološkog projekta „Limenkica – ulaznica“. Prema rečima organizatora, i poseta i prikupljeni materijal za reciklažu prevazišli su početna očekivanja.

Povodom završetka projekta, ispred lokalne samouprave koja je podržala projekat, predsednik opštine dr Zoran Tasić primio je koordinatorku projekta Valentinu Pavličić, predstavnicu sponzora kompanije Ball Packaging Europe Jelenu Kiš, i direktorku ONB Opovo Katarinu Nikolić Ralić sa kojima je razgovarao o aktivnostima i rezultatima projekta. Obostrano je izraženo zadovoljstvo ali i dogovorena saradnja u budućnosti.Pre početka predstave, predsednik opštine je u ime organizatora i realizatora projekta uručio zahvalnicu sponzoru projekta kompaniji Ball Packaging.

Tokom svih predstava održavao se predprogram u holu Kulturnog centra gde su deca na improvizovanoj menjačnici predavala prazne limenke, dobijala alu – koine, kojima su kupovala karte ali i sveske, olovke , torbice i druge stvari napravljene od recikliranog materijala. Tu je uvek bio prisutan i popularni Alu-men (čovek sa Alu planete), koji je zajedno sa decom presovao prazne limenke.

Koordinator projekta i direktorka Dečjeg pozorišta „Čarapa“ Valentina Pavličić zahvalila se domaćinima i svim Opovčanima na gostoprimstvu i sjajnom odzivu ističući da je ovaj projekat uspeo u nameri da kod dece probudi ekološku svest ali i ljubav prema pozorištu.

– Prezadovoljni smo, a pre svega smo se osećali jako lepo kao kod kuće. Gostoprimljivi ljudi Opova, roditelji i deca, moram da kažem izuzetno lepo vaspitana, izuzetno dobri domaćini primili su ovaj naš projekat i osećali smo se zaista sjajno. Iskreno se nadamo da su roditelji i deca zaista uživali, pre svega u našim predstavama dečjeg pozorišta „Čarapa“, a onda moram da kažem da po trenutnoj proceni ovde smo prikupili više od 20.000 limenki. Podelili smo 1800 ulaznica što znači da je 1800 dece i roditelja, pretpostavljam da ih nema toliko ukupno, ali gledalo i po više naslova, tako da se Opovo na poseban način probudilo po pitanju razvoja kulture, a posebno svesti o važnosti reciklaže, rekla je Valentina Pavličić.

Direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić ističe značaj realizacije ovog projekta za celu opštinu, veliko interesovanje publike, kao i kontinuitet dečje pozorišne scene ove sezone.

– Projekat „Limenkica – ulaznica“ predstavlja veoma značajan projekat ne samo za Kulturni centar Opovo nego i za celu Opštinu Opovo pre svega zbog svog specifičnog cilja edukacije o ekologiji i reciklaži, a samim tim i ostvarenje jednog kontinuiteta rada dečje pozorišne scene. Dečje pozorište „Čarapa“ ove sezone je realizovalo devet predstava, od toga je šest deo projekta „Limenkica – ulaznica“. Ono što moram da istaknem jeste da je od samog početka ovaj projekat izazvao veliko interesovanje, skoro za svaku predstavu je bilo prisutno oko 250 što dece, što odraslih, izjavila je direktorka opovačke kulturne ustanove.

Kao i na prethodnim predstavama odlična interakcija glumaca i najmlađe publike. Vuk i sedam jarića na sceni, a u sali navijanje, smeh, gromki aplauzi i nasmejana lica na izlazu. Naša najmlađa publika očigledno voli pozorište i što je najbitnije, naučila se pozorišnoj kulturi.

Do kraja godine u Kulturnom centru Opovo na repertoaru je koncert starogradske i evergrin muzike Miloša Radovića 28. decembra i novogodišnja dečja predstava Nevaljalko i Dobrići u Novogodišnjoj noći 30 decembra. (Č.V.)

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije