Senke nad Balkanom: TV PREMIJERA U NEDELJU

19/10/2017

TV PREMIJERA U NEDELJU
Opovo, 19. oktobar 2017;
Dugo očekivana serija „Senke nad Balkanom“ konačno kreće sa emitovanjem u nedelju 22. oktobra na Prvom kanalu RTS-a u terminu od 20:00 časova.
Kao i serija „Vratiće se rode“ i filmovi „Montevideo, bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“, Senke nad Balkanom su dobrim delom snimane u filmskom studiju u Barandi. Još jedno režisersko delo Dragana Bjelogrlića, koje obećava veliki uspeh kod publike kao i njegova prethodna ostvarenja.

Samo snimanje serije izazvalo je veliko interesovanje medija, a na predpremijernim projekcijama na festivalima, tv i filmski kritičari nisu štedeli pohvale.

Radnja serije odigrava se krajem dvadesetih godina prošlog veka, zasnovana na istorijskim događajima tog vremena u žanru trilera i misterije. Glavni likovi su dvojica inspektora za krvne delikte – Andra Tanasijević Tane (Dragan Bjelogrlić) i njegov pomoćnik, mladi fornzičar Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović). Impozantna glumačka podela gde pored srpskih glumaca role imaju i glumci iz celog regiona, kao i Rusije.

Pravi zaplet započinje na jednom maskenbalu, na kojem je okupljen sav „krem“ Beograda, i na kojem se dogodi svirepo i veoma neobično ubistvo. Inspektor Tanasijević ubrzo postaje svestan da je uzrok učestalih jezivih događaja koji počinju da se gomilaju po gradu drevna relikvija – Longinovo koplje (koplje kojim je Isus proboden na krstu) – kojoj se pripisuju mistične moći.

On shvata da postoje ljudi koji su spremni na sve da bi ga se dokopali i upada u kovitlac zločina u koje su umešane sve opskurne interesne grupe Balkana tog vremena: vojska generala Vrangela, NKVD, Crna ruka, VMRO, jugoslovenski komunisti, masoni, bugarski i ruski opijumski karteli, beogradsko podzemlje, tajna nacistička sekta Tuli…

Prateći tragove počinjenih zločina, inspektor se uključuje u opštu poteru za relikvijom sa jednim jedinim ciljem – da je ukloni iz Beograda i spreči dalja stradanja nevinih ljudi…

U uzbudljivoj trilerskoj naraciji, prepunoj obrta i dosada nepoznatih istorijskih događaja, zapravo se oslikava Evropa u predvorju događaja koji će obeležiti 20. vek, sa Beogradom kao neuralgičnom tačkom i mestom u kome su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije