Uređenje opovačke plaže: USKORO OTVARANJE KUPALIŠNE SEZONE

22/06/2017

USKORO OTVARANJE KUPALIŠNE SEZONE
Opovo, 22. jun 2017;
Visoke temperature, ali i prvi dani leta, izmamili su u Opovu prve kupače na reku. Za sada stidljivo i malobrojno, ali se vrlo skoro očekuju prve gužve na plažama. Tim povodom, ovih dana sprovode se akcije uređenja kupališta. U organizaciji Mesne zajednice Sakule, prošle nedelje je pokošena trava i očišćena plaža na kupalištu u Sakulama, a u proteklih par dana uz podršku lokalne samouprave javno preduzeće „Mladost“ Opovo i Mesna zajednica Opovo uređuju opovački štrand.

– Uređenje opovačkog kupališta započeli smo još prošle godine ali zbog netipično visokog vodostaja Tamiša tokom juna, plaža nije bila naročito funkcionalna. Ove godine imamo dobre uslove što smo angažovanjem mojih pomoćnika Nebojše Kovačevića i Gorana Fogla, kao i direktora komunalnog preduzeća Dragana Živkovića, iskoristili na najbolji način, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Uz podršku lokalne samouprave Mesna zajednica Opovo je isvršila nabavku 50 kubika šljunka za nasipanje plaže, dok su radnici komunalnog preduzeća sa svojom mehanizacijom sproveli ravnanje šljunka, montiranje tuševa i povezivanja na vodovodnu mrežu, betoniranje postamenta i odvoda. Nakon ravnanja šljunka, sledi grabuljanje i čišćenje kompletnog prostora od korova, divlje vegetacije i smeća, kao i distribucija sakupljenog otpada na deponiju, u čemu će svojim traktorima i prikolicama pomoći i pojedini građani koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u ovoj akciji.

– U narednom periodu očekujem inicijativu mesnih zajednica i građana u Barandi i Sefkerinu kako bi videli šta im je neophodno i šta mi kao lokalna samouprava možemo pomoći u ovakvim akcijama, a zvanični početak kupališne sezone planiramo do 1. jula, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić i najavio da će u narednom periodu tražiti od Zavoda za javno zdravlje Pančevo hemijske i biološke analize vode reke Tamiš kako bi se imao potpun uvid u ispravnost vode i bezbednu kupališnu sezonu.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije