Kulturni centar Opovo: KONCERT ABRAŠEVIĆA U OPOVU

KONCERT ABRAŠEVIĆA U OPOVU
Opovo, 11. jun 2017;
Za samo dvadeset dana sala Kulturnog centra u Opovu po peti put za redom je bila krcata. Nakon majskih nagrada, dečijeg folklornog festivala „Đurđevak“ i dve pozorišne predstave Ateljea 212, ovacije prisutne publike doživeli su članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ iz Pančeva.

Abrašević ne treba previše predstavljati. Jedno od najstarijih kulturno – umetničkih društava u Srbiji, koje svojim kvalitetom pleni i osvaja publiku gde god da nastupa.

Za sinoćni koncert, koji je tokom dana u rekordnom vremenu rasprodat, tražila se karta više. Nastup Abraševića na visokom nivou, publika sjajna i raspoložena.

Abrašević se Opovčanima predstavio na više nivoa. Nastupili su njihovi dečji ansambli – škole folklora i ogranci dečjih ansambala iz Kovina, Jabuke i Opova sa igrama iz centralne Srbije, okoline Leskovca i valjevske Kolubare.

Ovacijama publike ispraćen je nastup prvog ansambla koji je još jednom pokazao zašto je među najboljima. Igre iz okoline Beograda, Trojno, Vodarke, vlaške igre iz okoline Boljevca i Pčinjska zavrzlama ispraćene su dugotrajnim aplauzima i pozivom na bis. Sve to je ispratio i izuzetno dobar orkestar pod vođstvom Gorana Mitrovića, koji je ujedno, uz Stefana Milića, koreograf većine Abraševićevih tačaka.

.