Problemi za overu potpisa: VRŠILAC DUŽNOSTI JAVNOG BELEŽNIKA ZA OPOVO IMA SEDIŠTE U PANČEVU

07/03/2017

VRŠILAC DUŽNOSTI JAVNOG BELEŽNIKA ZA OPOVO IMA SEDIŠTE U PANČEVU
Opovo, 07. mart 2017;
Primenom Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa, kojim od 1. marta prestaje nadležnost opštinskih uprava za obavljanje poslova overe potpisa, rukopisa i prepisa, građani naše opštine dobili su novi problem. Za našu opštinu je određen vršilac dužnosti javnog beležnika, ali sa službenim sedištem u Pančevu, što građane naše opštine dovodi u situaciju da za overu moraju putovati 30 do 50 kilometara, što iziskuje i vremena i troškova.

Tim povodom predsednik opštine dr Zoran Tasić obratio se Ministarstvu pravde i Javnobeležničkoj komori Srbije sa zahtevom da Opštinska uprava nastavi sa vršenjem overe potpisa, rukopisa i prepisa, kao poveren posao i posle 1. marta do imenovanja javnog beležnika koji bi imao službeno sedište na teritoriji Opštine Opovo.
– Neprijatno smo iznenađeni ovakvim postupkom koji nije ni u skladu za zakonom i ide isključivo na štetu građana naše opštine. Tražio sam da mi se pismeno odgovori kako je moguće da vršilac dužnosti javnog beležnika koji ima sedište u Pančevu obavlja funkciju javnog beležnika u Opovu, izjavio je povodom ove situacije predsednik opštine dr Zoran Tasić.
Lokalna samouprava očekuje odgovor od nadležnih organa o čemu će javnost odmah obavestiti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije