Humanitarna pomoć: ŠPORET „SMEDEREVAC“ ZA PORODICU BARBU – STANOJEVIĆ

10/11/2016

ŠPORET „SMEDEREVAC“ ZA PORODICU BARBU – STANOJEVIĆ
Sefkerin, 10. novembar 2016;
Kao što je pre sedam dana bilo najavljeno, danas je u vidu humanitarne pomoći porodici Barbu – Stanojević koja ima sedmoro dece, uručen novi šporet „smederevac“. Šporet su u Sefkerin svojim vozilom dopremili radnici JP „Mladost“ Opovo.
– Prilikom ranijih poseta primetili smo da ova porodica ima problema sa grejnim telom, odnosno šporetom koji im istovremeno služi i za kuvanje i za grejanje, tako da smo odlučili da sprovedemo nabavku jednog šporeta kako bi ova porodica sa sedmoro dece prebrodila ove zimske dane dok ne rešimo njihovo stambeno pitanje, izjavio je povodom današnje akcije predsednik opštine dr Zoran Tasić koji je porodici danas uručio šporet.
dsc_5166

U međuvremenu Komisija za sprovođenje konkursa za sanaciju neuslovnih stambenih objekata je zajedno sa Opštinskim većem i drugim službama Opštinske uprave Opovo, došla do zaključka da je adaptacija njihovog stambenog objekta nefunkcionalna, tako da je dogovoreno da se u narednom periodu definiše parcela i izvrši betoniranje podloge gde će biti postavljen kontejner za stanovanje površine oko 30m² sa kupatilom, kao i uvođenje priključaka za struju i vodu.
dsc_5177

– Trudimo se da aktivna socijalna politika bude maksimalno zastupljena i da svim ljudima koji imaju problema sa elementarnim uslovima za život, posebno kada su u pitanju deca, pomognemo koliko možemo. Nismo svemogući ali smatram da porodicama koje su u ovakvim situacijama bar za nijansu možemo popraviti uslove života, poručio je predsednik opštine.
Tasić je ovom prilikom istakao ulogu JP „Mladost“ kao preduzeća koje učestvuje u svim humanitarnima akcijama zahvalivši se i radnicima i direktoru preduzeća.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije