Saopštenje: JEDINSTVENA RUSKA STRANKA ORGANIZOVALA PROSLAVU DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

12/05/2016

JEDINSTVENA RUSKA STRANKA ORGANIZOVALA PROSLAVU DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

Pančevo 09. maj 2016
Na Dan pobede, 9. maja, JEDINSTVENA RUSKA STRANKA je, ispred Centra za kulturu Pančevo, organizovala proslavu 71. godišnjici pobede u Velikom Otadžbinskom Ratu. U Pančevu bio je održan svečani događaj posvećen godišnjici pobede nad fašizmom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Srbija – odani saveznik Rusije čija je istorija tesno vezana za Rusiju, posebno njena borba u poslednjim užasnim ratovima koji su potresali Evropu u XX veku. Mnogi Srbi smatraju da su delo ruskog sveta i dele isti sistem vrednosti. Za nas je prostor zajedničkog sećanja mnogo širi od državnih granica.

Danas kada slavimo dan pobede nad fašizmom Jedinstvena Ruska Stranka se sa ponosom seća presudne uloge Rusije u antifašističkoj koaliciji i doprinosu velikoj pobedi čovečanstva nad fašizmom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruski narod je pretrpeo ogromne gubitke, naime 26 miliona Rusa je dalo život u antifašističkoj borbi, što iznosi gotovo polovinu svih žrtava u Drugom svetskom ratu pa se u Rusiji sa razlogom ovaj rat naziva Veliki otadžbinski rat i slavi se kao državni praznik – Dan pobede – i proslavlja velikom vojnom paradom na crvenom trgu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naša je dužnost da nastavimo tradiciju obeležavanja Dana pobede nad fašizmom i ne samo pobedom nad fašizmom, nego pobedom nad idejom na kojoj su se zasnivali svi fašistički pokreti, ideji da je neka nacija superiornija nad drugim nacijma i da se političko nasilje, rat, zastrašivanje i imperijalizam koriste kao sredstvo za postizanje ciljeva.

Obeležavajući 71. godišnjicu velike pobede u Drugom svetskom ratu i mi Opovčani možemo da budemo ponosni jer su i naši pretci tome doprineli na herojski način.

SLAVA IM!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije