Inspekcija za zaštitu životne sredine: SAT ZA NAŠU PLANETU 2016

18/03/2016

SAT ZA NAŠU PLANETU 2016
Opovo, 18. Mart 2016;
U subotu, 19. Marta, WWF – Svetski fond za prirodu organizuje akciju Sat za našu planetu kada će  u periodu od 20.30 do 21.30 časova biti isključena svetla u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete. Od 2007. godine, kada je Sidnej isključio svetla na sat vremena, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, među kojim po peti put i opština Opovo.
Cilj ove akcije je da se skrene pažnja na značaj ljudskih aktivnostu u nekontrolisanom korišćenju prirodnih resursa što dovodi do zagađenja životne sredine – vazduha, vode i hrane,  uništavanja ekosistema i klimatskih promena sa katastrofalnim posledicama. Sat za našu planetu treba da pošalje  poruku da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

U Opštini Opovo kampanji se pridružuje Predškolska ustanova “Bambi”, Osnovna škola “Dositej Obradović”, JP “Mladost” , “Glas Opova”, Opštinska uprava Opovo, kroz edukaciju dece predškolskog, školskog uzrasta i stanovništva i gašenjem parkovske rasvete. Pozivamo sve zainteresovane organizacije , udruženja i pojedince da nam se pridruže i da u svojim objektima i domovima isključe svetla. (M.M.)

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije