Lokalni izbori: DVE LISTE PROGLAŠENE, JEDNA U PROCEDURI, ŠEST STRANAKA PRIKUPLJA POTPISE

13/03/2016

DVE LISTE PROGLAŠENE, JEDNA U PROCEDURI, ŠEST STRANAKA PRIKUPLJA POTPISE
Opovo, 13. mart 2016;
Nakon raspisivannja lokalnih izbora 07. marta, šest dana kasnije, dve liste su proglašene, jedna je u proceduri, dok šest stranaka trenutno prikuplja potpise.
Naprednjaci su izbornu listu predali samo dan nakon raspisivanja, Grupa građana Milorad Soldatović to je uradila 10. marta, a socijalisti dva dana kasnije. Ovakvim sledom događaja, Srpska napredna stranka je dobila poziciju broj jedan na glasačkom listiću, GG Milorad Soldatović broj dva, dok će, po svemu sudeći, Socijalistička partija Srbije imati broj tri. Na taj način naprednjaci i socijalisti imaju iste redne brojeve kao i na republičkim listama.
Kako saznajemo, obrasce za prikupljanje potpisa i popunjavanje potrebne dokumentacije podiglo je još šest političkih organizacija, među kojima su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpska radikalna stranka, Grupa građana „Lista protiv korupcije“, Pokret socijalista, Jedinstvena ruska stranka i Udruženje građana „Pravda“.
Inače, na osnovu nezvaničnih informacija, saznajemo da su se već pojavili duplirani potpisi. Provera potpisa vrši se posebnim računarskim programom gde se u bazi podataka vrši upoređivanje potpisa. Duplirani potpisi ne priznaju se onoj strani koja je kasnije predala listu, što je i razlog da učesnici izbora prikupljaju više od potrebnih 200 potpisa.
Istovremeno, procedura prikupljanja i overavanja potpisa je veoma složena, tako da su procene da svi zainteresovani za učestvovanje na lokalnim izborima neće biti u mogućnosti da ispune sve zakonske uslove.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije