Kružni tok u Opovu PROJEKAT REALIZOVAN U ROKU

24/12/2015

PROJEKAT REALIZOVAN U ROKU
Opovo, 24. decembar 2015
Projekat izgradnje kružnog toka na raskrnici ulica Stanka Tomića i JNA u Opovu realizovan je u predviđenom roku. Izvođač radova „Vojvodina put“ Pančevo, radove na projektu je započeo 21. oktobra i kako navode u lokalnoj samoupravi, rezultatima su veoma zadovoljni. Ukupna vrednost izgradnje kružnog toka je 6.042.958,93 dinara sa pdv-om.
DSC_0109

Realizaciji ovog projekta prethodili su radovi na izmeštanju rešetkastog stuba niskonaponske nadzemne mreže na pomenutoj raskrsnici. Za te radove lokalna samouprava je krajem juna potpisala ugovor sa Elektrodistribucijom Pančevo u čijoj je nadležnosti elektromreža, a izvođač radova je bila firma Tehniko AD Vršac.

Izgradnja kružnog toka na ovoj lokaciji pokrenuta je iz bezbedonosnih razloga jer je u pitanju frekventna saobraćajna raskrsnica sa ograničenom vidljivošću. Sredstva za projekat obezbeđena su preko konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje razvoja putne infrastrukture Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i delom iz opštinskog budžeta.
DSC_0104

Inače, početak radova na izgradnji kružnog toka bio je planiran za 9. oktobar ali je pomeren za poslednju dekadu istog meseca zbog loših vremenskih uslova. Tokom realizacije projekta, zbog radova na asfaltiranju, u par navrata je bio zatvoren saobraćaj u ulicima Tamiška i JNA.

Pored pripreme i asfaltiranja, izvođač radova je izgradio i uredio saobraćajna „ostrva“  i bankine, kao i postavljanje i obeležavanje vertikalne i horizontalne signalizacije. Tokom decembra, na novoizgrađenom kružnom toku saobraćaj se odvijao normalno, osim što su se vozači morali privići na novi sistem vožnje na kružnom toku.

Video prilog pogledajte OVDE

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije