Vratile se rode u Opovo: PRVI PAR NA GNEZDU KROVA STAROG MLINA

PRVI PAR NA GNEZDU KROVA STAROG MLINA
Opovo, 13. mart 2018;
Kao i prošle godine gnezdo na krovu starog mlina u Opovu je prvo u koje su stigle rode. Rode su juče primećene na periferiji Opova, a danas se jedan par uselio na pomenuto gnezdo.

Prema popisu gnezda bele rode u Srbiji, koje je u organizaciji Društva za zaštitu i pručavanje ptica Srbije sprovedeno 2014. godine, na teritoriji naše opštine nalazi se 82 gnezda. Od toga 34 u Sakulama, 21 u Barandi, 15 u Opovu i 12 u Sefkerinu, a Sakule i Baranda spadaju u grupu naselja sa najvećim brojem aktivnih gnezda.
Autobuska stanica Opovo PRODAJA MARKICA ZA DRUGU POLOVINU MARTA

PRODAJA MARKICA ZA DRUGU POLOVINU MARTA
Opovo, 13. mart 2018;
Od srede 14. marta na šalterima Autobuske stanice Opovo mogu se kupiti mesečne markice SP Lasta AD
Beograd za drugu polovinu marta.

  1. mart: 6:00 – 20:00h
  2. mart: 6:00 – 20:00h
  3. mart: 6:00 – 20:00h

 

 
Poljoprivredno savetodavna služba Instituta „Tamiš“ Pančevo: U SUSRET NOVOJ POLJOPRIVREDNOJ SEZONI

U SUSRET NOVOJ POLJOPRIVREDNOJ SEZONI
Opovo, 13. mart 2018;
Kao i svake godine Poljoprivredna savetodavna služba Instituta „Tamiš“ Pančevo uoči poljoprivredne sezone organizuje predavanje za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine.

Tim povodom, u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu okupili su se poljorivrednici iz Opova, Sakula, Barande i Sefkerina gde su im stručnjaci Instituta „Tamiš“ u interaktivnoj komunikaciji izneli aktuelnosti iz biljne i stočarske proizvodnje, ratarstva, zaštite bilja, voćarstva, mera agrarne politike (nacionalni i IPARD fondovi), poljoprivredne mehanizacije i izveštajno – prognozne službe APV. Svim učesnicima predavanja podeljeni su bilteni sa rezultatima ogleda iz 2017. godine.

.

 
Dobro jutro: PROMENLJIVO, OBLAČNO

PROMENLJIVO, OBLAČNO
13.mart, 2018.
Promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura oko 10 °C, najviša oko 16 °C.