OŠ “Dositej Obradović” Opovo: NOVI DATUM OBELEŽAVANJA DANA ŠKOLE

10/11/2015

NOVI DATUM OBELEŽAVANJA DANA ŠKOLE
Opovo, 07. novembar 2015;
Uoči Mitrovdana i Dana prosvetnih radnika, u prostorijama OŠ ,,Dositej Obradović“ upriličen je program povodom Dana škole, na kojem su prisustvovali učenici, nastavnici i građani, kao i predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave.
Dan skole 2015 (29)

Prisutni su imali priliku da čuju ponešto o životu i radu Dositeja Obradovića i da se upoznaju sa radom pojedinih uspešnih aspekata škole, kojima su se bavili učenici sa svojim nastavnicima.

Postavlja se pitanje: ,,Otkud ove godine proslava Dana škole u novembru?“

U zapisima o Dositeju Obradoviću ne postoje tačni datumi u vezi sa njegovim životom. Pretpostavlja se da je rođen negde oko Dana sv. Dimitrija, odnosno Mitrovdana, pa da je zbog toga na krštenju dobio ime Dimitrije, koje je nosio dok se nije pokaluđerio. Nastavničko veće škole je donelo odluku da se datum obeležavanja Dana škole promeni u čast najvećeg borca za prosvetljenje srpskog naroda.
Dan skole 2015 (31)

Istovremeno, 8. novembra obeležava se i Dan prosvetnih radnika. Inače, prethodnih godina Dan škole se obeležavao u junu, što je učenicima osmog razreda bilo opterećujuće, jer tada imaju dosta obaveza. Ovim novim datumom učenici će moći bez pritiska da učestvuju i uživaju u svečanosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije