Kungfu vušu – meč šampiona: SPORTSKI BORILAČKI SPEKTAKL U OPOVU

08/11/2015

u SPORT

SPORTSKI BORILAČKI SPEKTAKL U OPOVU
Opovo, 08. novembar 2015;
Prepuna sportska sala osnovne škole dovoljno govori kakav je sportski spektakl danas organizovan u Opovu. Mada revijalnog karaktera, međunarodni meč između kungfu vušu reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine izazvao je veliku pažnju sportske publike, a svojim kvalitetom i fantastičnim borbama opravdao očekivanja prisutnih.
DSC_0322

Međunarodna utakmica između Srbije i BiH odigrana je u organizaciji Srpskog i Vojvođanskog kungfu vušu saveza, a domaćin je, naravno bio Kungfu vušu klub Dragon iz Sefkerina. Organizaciju su pomogli Opština Opovo, Agros doo Opovo i Osnovna škola „Dositej Obradović“ Opovo, tako da su predstavnicima lokalne samouprave, Agrosa i škole pre početkia meča uručene plakete i zahvalnice.
DSC_0194

Predsednik Srpskog kungfu vušu saveza Radenko Tadić se zahvalio Stevanu Stankovu za organizaciju događaja i njegov doprinos za kungfu vušu sport, nakon čega je načelnik Južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić zvanično otvorio današnji meč šampiona.
DSC_0190

Za reprezentaciju Srbije nastupili su takmičari iz osam klubova, od toga tri iz Sefkerina (pionir Uroš Janjić i seniori David Ibiši i Anđela Anđelović), a nažalost, danas nije nastupio višestruki šampion iz Sefkerina Nikola Stankov jer mu se protivnik nije pojavio. S druge strane, takmičari iz Bosne (i Republike Srpske) su došli iz Kalesije i Banja Luke.
DSC_0262

Utakmica se sastojala iz 12 borbi, jedna pionirska, dve u ženskoj i devet muškoj konkurenciji. Organizatori i treneri su veoma zadovoljni prikazanim borbama, kvalitet je bio na nivou, a u par mečeva videli smo izuzetne tehničare. Nekoliko borbi se završilo nokautom, ali je većina mečeva dobijena na poene.
DSC_0212

Saradnja sa BiH savezom se nastavlja, tako da će reprezentacija Srbije uzvratiti posetu, a Stevan Stankov u budućnosti najavljuje još mečeva i utakmica u Opovu.
DSC_0225 DSC_0218

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije