Inicijative mladih Opovo: PANEL EDUKACIJA NA TEMU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

26/10/2015

PANEL EDUKACIJA NA TEMU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
Opovo, 26. oktobar 2015;
U sklopu projekta „Inicijativom do zaštite životne sredine u Opštini Opovo“, koji je finansiran od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Udruženje „Inicijative mladih Opovo“ realizovalo je u subotu, 24. oktobra, jednodnevnu edukaciju iz oblasti zaštite životne sredine u lokalnoj zajednici sa posebnim osvrtom na pijaću vodu i vodene površine opštine Opovo. Panel edukaciju posetili su i članovi Opštinskog veća Ankica Simin – Damjanov i Nebojša Gašić.
DSCF4753

Cilj predavanja je bio da se aktivisti iz nevladinih organizacija, upoznaju sa prirodnim potencijalima kojima raspolaže naša sredina, da samoinicijativno uz podršku predavača prepoznaju probleme i negativne faktore koje utiču na životnu sredinu, kao i načine za njihovo rešavanje.

Panelista edukacije je bio Čeda Vučković, ekološki aktivista i stručnjak za ornitofaunu, autor više žurnalističkih reportaža, naučnih radova i publikacija na temu prirode i zaštite prirode, a posebno proučavanja i zaštite ptica.

Predavanje se sastojalo iz nekoliko većih celina: globalno zagrevanje i klimatske promene, vodosnabdevanje opštine Opovo, vode (akvatorije) opštine Opovo i vodeni ekosistemi na teritoriji opštine Opovo.
DSCF4743

-Kada se dogodi ovako kvalitetna interakcija između predavača i slušalaca, onda zaista možemo reći da je edukacija uspela, rekao je povodom predavanja panelista Čeda Vučković. Učesnici su sve vreme bili aktivni, vrlo brzo smo došli do determinisanja lokalnih problema, a posebno mi je drago su učesnici bili izuzetno zainteresovani u delu rasprave koja se odnosila na kvalitetno i racionalno iskorišćavanje prirodnih potencijala u oblasti turizma.

U okviru projekta, narednog vikenda je planirana još jedna edukacija, koja će se organizovati u Sefkerinu, štampanje posebne publikacije o zaštiti životne sredine i vodama Opštine Opovo, kao i konkretne akcije na terenu koju će pohađači edukacije osmisliti.
CAM01328_1

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije