Opštinsko veće Opštine Opovo: LICITACIJA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA DO POČETKA DRUGE DEKADE NOVEMBRA

23/10/2015

LICITACIJA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA DO POČETKA DRUGE DEKADE NOVEMBRA
Opovo, 23. oktobar 2015;
Na današnjoj 127. sednici Opštinskog veća Opštine Opovo, većnici su usvojili Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Opovo i utvrđivanja teksta oglasa, nakon čega sledi saglasnost resornog Ministarstva, a zatim i objavljivanje teksta oglasa na internet sajtu Opštine Opovo i javnim glasilima. Okvirna procena za održavanja licitacije kreće se između 12. i 15. novembra.
DSC_0208

Tačku dnevnog reda obrazložio je stručni saradnik Kancelarije za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo Milovan Milankov, koji je nove članove Opštinskog veća upoznao sa procedurom izrade i sprovođenja Programa za zaštitu i uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Opovo za 2015. godinu, koji je uradila opštinska Komisija, a saglasnost dobijena od strane resornog Ministarstva.
DSC_0214

Nakon donošenja Odluka o pravu prečeg zakupa i dobijanja saglasnosti, radi se i sprovodi Odluka o raspisivanju javnog oglasa (licitacije) za davanje u zakup preostalog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po Programu iz 2015. godine.

Milankov ističe da se licitacija mora sprovesti do polovine novembra kako bi licitanti ušli na posede tokom jedanaestog meseca. Do kašnjenja je došlo zbog kadrovskih promena u Upravi poljoprivredng zemljišta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, zbog čega procedura kasni par meseci.
DSC_0207

Inače, ove godine zakup će bit samo na godinu dana (ranijih godina je to bilo do 3 godine), a razlog tome je preporuka resornog Ministarstva kako bi se sve lokalne samouprave uključile u jedinstveni operat i ovakva praksa će se sprovoditi do uspostavljanja pomenutog sistema.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije